fredag

Det är helt underbart väder i New York idag! Solen lyser och det är varmt och skönt, och för en gångs skull inte så fuktigt i luften! Med andra ord fick en sommarklänning åka på idag. Till helgen ska det bli kallare så jag tänkte att det var bäst att passa på att gå barbent nu!


Har varit och kollat på lägenheten som jag och Alex ska hyra när han kommer över nyår, och den var superfräsch! Så det känns jättebra :)

Nu sitter jag och målar naglarna i Chanels fina "morning rose". Sista sommarlacket tro? Sen ska jag ta mig ner till city hall där Jakob ville mötas upp. Tror inte att jag har varit så långt downtown än, så det bli trevligt att se sig omkring där!

pinkberry

Har fått gjort alla läxor som ska vara inne på tisdag! Sjukt skönt! Så jag har ägnat en del av min kväll åt det, och sen gick jag till Pinkberry med Hanne och hennes vännina som är och hälsar på, och åt deras goda youghurtglass. De har massor av goda toppings!


Nu ska jag gå och lägga mig hade jag tänkt. Imorgon ska jag upp till Upper east side och kolla på en lägenhet som jag och Alex kanske ska hyra när han kommer hit! Hotellen är ju jättedyra eftersom det är över nyår, och där jag bor får man inte ha manliga gäster som sover över (the salvation army vill tydligen frälsa mig från män...).

Ska även träffa Jakob som är här nu :) Har inte sett honom sen studenten så det ska bli kul!

Men som sagt, sängen it is! Vi hörs imorgon :)

torsdag

Andra dagen i skolan kändes faktiskt lite bättre än den första. Skrivkursen verkar inte så tråkig trots allt, utan kan nog bli helt okej. Jag tycker trots allt att det är ganska kul att skriva! Första uppsatsen ska in på tisdag, tillsammans med en sociologiläxa, så nu ska jag sätta mig och plugga tänkte jag.

Åt lunch med Celina efter skolan och kom hem i mycket bra timing märker jag nu, för det är ett åskväder på väg in här. Blåser och regnar massor!

god morgon!

Redo för ännu en dag i skolan! Ska snart traska iväg till tunnelbanan. Nu i början har jag gått till skolan varje dag (har varit där en del och fixat olika grejer sen jag kom hit, så nej jag har inte bara gått dit en gång, haha) men det tar 40 minuter och idag känner jag mig inte up for it.

Efter skolan ska jag käka lunch med Celina och sen blir det hem och göra läxor. Yeei! Imorgon är jag iallafall ledig :)

Här får ni en liten morgonbild på mig.


onsdag

Idag gick jag upp tidigt för att ge mig på första inlämningsuppgiften i sociologi, som ska in imorgon. Usch vad svårt det var! Men jag svarade på allt iallafall, så ja, vi får se vad läraren tycker. Jag stressade ihjäl mig hela gymnasiet för att få de betygen jag ville ha, och det vägrar jag göra här! Jag är nöjd om jag får godkänt på kurserna, för jag är ju faktiskt inte här för att skaffa en utbildning, utan för att uppleva New York. Utbildning tar jag itu med hemma i Sverige, haha. Är väldigt glad att jag vara valde tre kurser nu (man kan ta max fyra) för jag har inlämningar i kurserna varje vecka, så nog med tid kommer att spenderas på skola ändå.

När jag var klar med uppgiften tog jag mig upp till upper east side för att ta en promenad med Linda i Central Park. Gud vad mycket fint det finns att se där! Har gått där tre gånger nu, i olika områden av parken.

Vi stannade vid en av de många sjöarna/dammarna. Ser ni den lilla fontänen som kommer upp ur sjön?


Nu har jag skypat lite med la familia, för första gången sen jag kom hit. Kändes skönt att få höra deras röster lite :)

Jag gick upp vid åtta och känner mig jättetrött, så egentligen vill jag bara ta en powernap nu, men jag ska ta mig till skolan för att printa ut sociologi-uppgiften. Lärarna här gillar inte mail....

first day of school

Första dagen i skolan har varit... helt okej!

Jag hade två lektioner idag, först en skrivkurs i engelska och sen sociologi. Engelskan valde jag bara för att jag tänkte att det kan vara lärorikt och bra att ha, och ja... Det är väl just det den kommer vara, för den verkar då fan inte rolig. Alls. Läraren är en torr gammal kärring som sänker ens betyg om man kollar på mobilen typ. Fett!

Sociologin (som jag valde för att ämnet intresserar mig) verkar dock jättekul! Läraren var rolig och trevlig så jag ser verkligen fram emot att ta den här kursen! Har dock redan blivit dränkt i läxor... När jag såg att mitt schema bara innehöll 12 skoltimmar i veckan tänkte jag att jag skulle ha supermycket fritid, men så blir nog inte fallet, haha. Redan tills på torsdag ska jag skriva en sida till engelskan och läsa ett häfte i sociologin och svara på frågor. Den tredje kursen jag tar kommer jag att ha första lektionen i på lördag!

Såhär ser alltså mitt schema ut i höst:

tisdag och torsdag: 10:45 - 14:20
lördag: 9:00 - 12:30

Det ser väldigt lite ut men som sagt kommer nog läxorna ta mycket tid. Varje termin är tolv veckor och under dessa tolv veckor kommer jag skriva 8 uppsatser i engelskan! Och i sociologin är det inlämningar varje veckan och prov var tredje vecka. Hur hög nivån på det hela är än vet jag förstås inte, men det återstår att se!

promenad längst Hudson

Igår kväll tog jag en powerwalk tillsammans med Katie och Tuba, längst Hudson river. Ångrar att jag inte tog med iPhonen så jag kunde fota, för ååh vilken fin utsikt det var! Alla skyskraporna vid vattnet, alla ljus.. Måste ta en bild nästa gång jag går dit! Vi gick längst floden ner till the financial district, bort till ground cero. Man kunde dock inte se så mycket att monumenten. Jag hade faktiskt ingen aning om att man var tvungen att köpa en biljett för att gå in och kolla där...

Nu ska jag kila ner och äta frukost. Sen ska jag packa ihop mig och ge mig av mot skolan. First day of school, vi får se hur det blir!

HATA HATA HATA

Jag hatar det här jävla stället!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Har ju klagat på att det är en konstig lukt på mitt rum, som jag tror är mögel för det är jättefuktigt här inne! Alla kläder i min garderob är fuktiga och handdukarna torkar aldrig, fast vi har på AC hela dagen! Både jag, min rumskompis, och alla tjejer som varit här inne känner detta. Har varit nere och klagat flera gånger men av nån anledning kan ingen av de feta kärringarna som sitter i receptionen känna detta. De tar mig inte på allvar! Dessutom var det en KACKERLACKA här igår! Och vad säger de när jag säger att jag såg en kackerlacka? "Vi har inte kackerlackor här". SNÄLLA SKJUT MIG! Jag betalar för fan svinhög hyra, och de behandlar mig som en jävla idiot. Det är så fruktansvärt jävla oförskämt! Jag är dessutom på väntelista för ett singelrum, vilket de sa skulle bli ledigt i september, när jag mailade med dem innan jag flyttade. Nu säger de december, och att de inte har några minnen av att de skulle sagt september. "varför skulle vi ha sagt det?". Inte hjälpte det heller att jag plockade upp min dator och visade mailet. Då sa de bara att "ja, jag vet inte varför hon skrivit så till dig för så är det inte". JÄVLA AS!!!!!!!

new student orientation day

Vaarm varmt varmt! 25 grader idag så jag och Hanne smälte nästan när vi skulle gå till the Manhattan center förut. Där var det "new student orientation day", så ja, en slags välkomstgrej för alla nya studenter. De bjöd på kaffe (som smakade saft, herregud så svagt) och lite att äta och sen var det ett allmänt pepptalk om att "det är nu du bygger din framtid". Kändes sjukt skönt att jag inte ska ge mig på seriösa studier än på ett tag!

Här är ett par bilder därifrån



mysig söndagskväll

Nu sitter jag i en gosig fåtölj i tv-rummet här. Jag och Rebecca väntar på att Christine ska komma med en film som hon är och hyr, så det blir en mysig söndagskväll :)

Var ute en sväng med Hanne förut och gick i affärer. Jag kom hem med ett par örhängen och ett par skor! Kände ju att jag behövde ett par klackar om jag ska gå ut så ett par svarta stövletter i mocka med 14 cm-klackar fick följa med hem! Kan slänga upp en bild imorgon om ni vill!

Nu på kvällen har det varit med lagom temperatur att vistas utomhus i, men fortfarande riktigt varmt! Så ja, såhär har jag gått klädd idag. Står inne på Forever 21 och väntar på Hanne som provar kläder. Älskar verkligen min nya Marc Jacob's-sjal!


Sen gick vi förbi ett ställe som heter West side market - en jättefräsch mataffär! De har en stor salladsbar med massa gott där man kan plocka ihop egna sallader (sånt har de på cafén i varje gathörn här) och maassa massa god frukt! Så vi köpte varsin lite fruktlåda, jag tog en med jordgubbar och amerikanska blåbär (ni vet sånna stora). Yummy!

På vägen hem gick vi förbi ett litet bageri som gjorde mini-cupcakes! Supergulliga!


söndag

Idag är det ännu en vaaarm och fuktig dag. 24 grader! Så shorts och t-shirt är det som gäller. Kan tänka mig att ni måste ha liite mer kläder på er där hemma? ;)

Ska snart gå ut på en shoe shopping-runda med Rebecca. Behöver ett par skor till torsdag, då vi tänkte gå ut. Fick inte med mig speciellt många par hemifrån, och inga klackar :/

Och ja, sen ikväll ska jag nog gå ut och äta med några tjejer här. En trevlig söndag helt enkelt! Hoppas att ni där hemma haft en bra helg!

lördag

Nu pratar jag med min hesa pojkvän som just kommit hem efter en hel dags och natts festande. Så skönt att höra hans röst ♥

Har för övrigt haft en riktigt trevlig kväll :) Gick ut och åt middag med Hanne på ett mysigt ställde på Greenwich ave. Vädret har varit jätteskönt nu ikväll, perfekt temperatur för att sitta ute! Efter middagen gick vi och drack kaffe/te på ett litet diner - väldigt amerikanskt! Sen traskade vi hem, satt och pratade lite med några andra norskor (gud vad mycket trevliga norskor jag träffat här!) och ja, sen ringde min lagom packade älskling for a nightly chat :)

En av tjejerna, Rebecca, hade för övrigt ett fake ID att låna ut till mig, så nu kan jag förhoppningsvis ta mig ut framöver :) Fake ID... Herregud, känns som att jag är sexton igen!

Här får ni lite bilder från kvällen!


shopping

Ja, stövlar igår och shoppingen fortsatte lite idag. Svårt att hålla i pengarna i den här staden, men det har ju faktiskt gått riktigt bra hittils så..

Jag har haft tvättdag idag så nu när jag blev klar gick jag och en norsk tjej som heter Hanne ut och kollade runt. Kom hem med ett genomskinligt paraply (alltid velat ha ett sånt) som går ner lite som en kupa över en, så att det förhoppningsvis skyddar lite mer än ett vanligt paraply. Mitt H&M-paraply som jag tog med är ju inget och ha, så nu är jag iallafall rejält preparerad för mer regn :D

Jag var ju även tvungen att bekanta mig lite mer med Marc, så ja, det fick bli en sjal från Marc Jacob's. Mii, älskar färgen!



Nöjd tjej!

Hola!

Tog sovmorgon idag för första gången sen jag kom hit. Frukosten slutar serveras vid nio på vardagar, så jag har gått upp vid åtta, halv nio ända sen jag kom hit. Men idag vaknade jag först vid tio. Såå skönt!

Så idag har jag inte kommit mycket längre än till att duscha och klä på mig. Kall dusch idag, buhu :( Tur att jag inte behövde tvätta håret, då hade jag avlidit! Antar att många duschar nu, så varmvattnet är väl slut...

Morgon har iallafall spenderats med att skypa med min kära bror och min kära Johanna. Trevligt att få höra lite bekanta röster :D

Nu ska jag gå ner och käka frukost (lunchen har börjat serveras nu). Hungriiiiig! Sen blir det lite tvättning. Herregud, jag och en tvättmaskin :S Hur ska detta gå!?

fredag

Helvete vilken blöt dag det har varit idag! Har varit på promenad i Central Park med Portia i ösregnet. Tur att det varit varmt! Runt 24 grader så jag har gått runt i sommarklänning! Det första jag gjorde när jag kom tillbaks till rummet var att torka mina sneakers med hårtork i en timme, och sen ge mig av till Bloomingdale's och köpa ett par nya Hunters. Tråkigt att jag inte fick med mig mina hemifrån, känns så onödigt att köpa ett par nya när jag redan har ett par jag gillar. Så nu köpte jag den låga modellen iaf, för att få lite omväxling... Fast de ser lite fåniga ut. Jaja...

Gick till den fina änglastatyn i Central park



Nu har jag precis käkat middag med de där trevliga norska tjejerna som jag träffade igår. Vi sa att vi kanske ska hitta på något på söndag :) Imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Borde tvätta lite...

Nu ska jag iallafall gå och kolla på fiiilm men några andra tjejer. Ciao!

en bra dag

Idag har varit en bra dag, och på bra dagar känner jag verkligen att jag trivs här! Träffade två jättetrevliga norska tjejer nere vid middagen (det bor hur mycket norrmän som helst här!) så vi sa att vi skulle hitta på nåt någon dag. Alltid roligt att träffa ny människor och få nya vänner! Något av det bästa jag vet faktiskt :)

En trevlig kontrast till frukosten i morse också! Då kom en annan norsk tjej och satte sig med mig, och hon var fanimig den tråååkigaste jävla människa jag nånsin pratat med! Till sist satt jag bara tyst och åt min frukost för jag orkade inte ens kallprata med människan. Så galet tråkig!!

För övrigt har jag ju sett fram emot att kunna powerwalka i fina Central Park nu när jag bor i New York, så Linda och jag bestämde att vi ska göra det tillsammans nån gång i veckan. Jag har bara sett en pytteliten del av parken hittills så det ska bli kul! Åh, tänk sen i höst, vad fint det kommer vara med alla löv! :D

Kom just på att jag varit här i en vecka nu förresten! Känns som att tiden gått supersnabbt! Samtidigt känns det som att jag redan vant mig ganska mycket vid att bo här. Eller ja, det är lite kluvet. Jag har bara sett en liten del av stan men den känns ändå väldigt bekant redan. Ser fram emot att utforska den mer framöver! Nu när jag lärt känna mer och mer folk känns det också mycket bättre att vara här än det gjorde i början. Men det klart, jag visste ju att det skulle kännas lite ensamt. Jätteskönt att jag kunnat prata med Alex och vänner på viber också :)


Nu blabblar jag bara på här så nu får det räcka. Ska ta bort mitt smink, borsta tänderna, och sen krypa ner i sängen och med laptopen och en bok :) Imorgon är det introduction day på skolan!

torsdag

Idag har varit en vaaarm och fuktig dag i New York! Har gått klädd i shorts och t-shirt, så det är lite varmare än hemma kan jag tänka mig ;)

Har gått och fönstershoppat lite idag. Svårt svårt, men jag ska vänta med shopping till november tänker jag iallafall. Det är mycket rea här runt Thank's Giving nämligen.

Sen har jag varit med Linda. Vi satte oss på ett café och pratade rätt länge, och sen gick vi och satte oss i Bryant Park. Det är jättefint att sitta där, och det ligger precis vid skolan, så där blir det nog många luncher framöver :)
Vi tog även en sväng förbi Barnes & Noble och köpte block och pennor till skolan. Ännu en tråkig utgift! Tar de aldrig slut?

Ja, där har ni min dag so far iallafall. Ska snart gå ner och käka middag nu och sen skulle jag behöva tvätta lite lakan och handdukar och sånt. Min premiär med en tvättmaskin, kan gå hur åt helvete som helst!

Soho

Det har varit en riktigt varm och skön dag här! Har gått med sommarklänning och bara ben :)

Dagen har spenderats med att vandra runt i Soho med Angelica. Tog en runda inne på Bloomingdale's och åååh vad mycket snygga saker! Och om man inte bor permanent i USA så får man 10 % rabatt (eftersom man slipper betala skatt)! Är ju som gjort för att här ska shoppas :D haha

Har tyvärr inte tagit några bilder idag, sorryyyy. Var ett tag sen jag la upp nåt så ni får en bild på mig istället! Ser ni hur mörkt det är i mitt rum? Det finns ingen taklampa här, utan jag och Katie har bara varsin skrivbordslampa.


onsdag

Idag känns livet bättre!

Vaknade i morse och kände att jag mådde bra - såå skönt! Sen tog jag en VARM dusch för första gången här. Det visade sig att jag har vridit kranen åt fel håll hittills... Vilket (ska jag poängtera) inte är mitt fel!! Man måste nämligen vrida tvärt om här, eftersom märkningen är så konstig. Så nu är det problemet löst iallafall :) Jag har även varit nere i receptionen och påpekat att det luktar jättekonstigt i mitt och Katies rum, och efter att tre gångar övertygat dem om att nej, jag har inte spillt nånting på mattan som kan lukta (jävla idioter) så sa de iallafall att de ska komma upp och kolla på det. Hoppas att de hittar nåt för annars lär det ju vara mögel och jag tänker inte leva i ett mögelrum!!!

Det är varmt här idag förresten, över 20 grader. Skönt med lite sånt väder igen :) Molning dock, men det tycker jag om här, för då blir det inte så stora temperaturskillnader under dagen.

Så nu sitter jag iallafall och väntar på att nån ska komma hit och inspektera vårt rum. Sen om några timmar ska jag träffa Angelica och däremellan... ja, vi får se!

tisdag

Har haft en sjukt inaktiv dag idag, bara legat i sängen! Illamåendet gick som tur över frammåt eftermiddagen, så nu mår jag bra :) Har varit och ätit middag och varit ute en sväng med Katie och Tuba också. Skönt att iallafall få röra lite på sig! Och temperaturen ute är väldigt behaglig just nu. Hittills har det ju varit rätt kallt.

Nu sitter jag iallafall i sängen. Ska läsa lite och sen försöka sova tror jag. Imorgon ska jag träffa Angelica. Får se vad vi hittar på :)

God natt!

fan

Fy vilken hemsk morgon!!!

Vaknade vid åtta av att jag mådde jätteilla. Tänkte att det kanske var för att jag inte åt så mycket till middag igår, och ibland blir man ju illamående när man är hungrig. Så jag släpade mig ner till frukosten (höll på att svimma på vägen) och åt en macka och ett äpple, sen gick jag upp och la mig i sägen igen. Och ja... Den frukosten fick jag inte behålla länge. Jävla skit.

Så nu ligger jag fortfarande i sängen och mår dåligt. Så typiskt. Skulle ju träffat Linda idag och nu hörde även Benthe (Johannas mamma) av sig och frågade om jag ville fika eftersom hon är i New York nu. Men icke, för här ligger jag mår förjävligt.


Great.

funderingar

Jag saknar er där hemma ♥ En våg av saknad och hemlängtan sköljde plötsligt över mig. Kan bero på att jag tog än en iskall dusch där jag stod och skakade men vägrade stänga av det helvetes vattnet för jag tänker fan inte gå ut med fett hår imorgon. Har inte tagit en enda varm dusch sen jag kom hit. Jävla skit. För min rumskompis Katie har det snarare varit för varmt ibland, så det är tydligen bara jag som råkar ut för detta. Och hellre för varmt!

Och det luktar konstigt på vårt rum. Funderar på om det kan vara mögel? För det är ju inte så himla hälsosamt att leva med. Så just nu får jag lite panik när jag tänker på att jag ska bo här i ett halvår. Tror dock inte att det blir så mycket bättre om jag försöker hitta en lägenhet - standarden är väldigt låg här och priserna väldigt höga. Andra som jag pratat med som letat har sagt att det varit jättesmutsigt och äckligt.

Linda som jag träffade för några dagar hade dock hittat nån som hon skulle hyra ett rum hos nu, på 73rd och Lexington ave eller nåt sånt. Sjukt bra läge ju! Så jag funderar på om jag också ska börja leta efter nåt sånt. Hon betalar 800 dollar i månaden tror jag, så det är ju ett riktigt bra pris också! Funderar på att leta efter något sånt. Har dock redan betalat de tre första hyrorna (de har en regel att man måste göra det här...) Men jag borde kunna få tillbaks pengarna om jag hittar nåt, för det är bara 30 days notice på utflyttning därifrån....

Frågan är var man kan leta efter ett nytt ställe. Craig's list är en sån sida, men som har sjukt dåligt rykte (massa skumma typer)... Hm... Ska träffa Linda imorgon så jag får fråga henne hur hon gjorde.

Hur som helst är detta bara tankar som kom över mig just nu. Jag gillar läget här och det är trevliga tjejer som bor här. Men det klart, när skolan börjar lär jag väl känna folk på annat håll i vilket fall...

Jaja, nu har ni fått ta del av lite av all förvirring som finns i mitt huvud just nu.

Jag saknar er där hemma! Mina fina vänner och min älskade pojkvän <3

16:19

Guuud var trött jag är! Har vandrat runt hela dagen. Först jag jag upp till skolan och registrerade mig. Passade även på att byta ut en kurs som går kvällstid till en som är på morgonen istället. Annars hade jag slutat halv tio på kvällen, vilket hade känts lite segt. Mötte upp Celina och Angelica där, så vi köpte med oss lite lunch och satte oss i Bryant Park och åt. Jättefint och mysigt i solen!

Sen tog vi oss ner mot the village, och tog oss till shoppingkvarteren. Var inne i hela tre olika Marc Jacob's butiker, så en stor del av dagen har gått åt att bekanta mig med Marc :D Gick även in och kollade på skor på Steve Madden, och jag hittade ett par helt uuuunderbart fina som jag blev så kär i! Måste ha måste ha måste ha.

Nu ska jag ta en dusch och en liten nap innan middagen tror jag. Ciao!

måndag

Har vaknat till ännu en solig dag i New York :) Just nu är det dock bara 14 grader, men det kryper nog upp till 20 under dagen!

Träffade en ny, jättetrevlig tjej vid frukosten i morse som jag satt och pratade med ganska länge. Sjukt snygg och hade verkligen en speciell utstrålning - det visade sig att hon var modell och hade kommit hit för att jobba. Sjukt ballt eller vad? Vi sa att vi ska hitta på nånting nån dag iallafall. Hon är också 18 så no drinking for her. Alla andra jag lärt känna här är runt 25, så det kan ju vara trevligt att ha nån att umgås med när alla går ut! haha

Idag är det registration day på Berkeley, så jag ska samla ihop mitt pass och alla mina papper och ta mig dit nu snart. Ska även träffa en svensk tjej där som heter Celina, som jag mailat lite mer (också en Study Abroad-student).

Så ja, det här blir nog en trevlig dag :)

only in America

Haha, hände en så typiskt amerikansk sak förut!!

Jag och Angelica satte oss på Starbucks för en fika och jag beställde en kaffe. Det tar ju så himla lång tid för kaffet att kallna så jag brukar alltid ta av locket på burken så att det ska gå lite snabbare. Det gick dock inte så bra idag, eftersom muggen var fylld nästan ända upp, så jag spillde jättevarmt kaffe över hela handen. Så jag gick fram till kassan och frågade om jag kunde få lite is eftersom jag bränt mig, varpå en kille snabbt kommer ut med både is, kylgel, och frågar sen, lite stressat, om jag vill "fill out a form". Hahahaha, han räknade alltså med att jag ville stämma dem. Only in America!


söndag morgon

Heej!

Nu sitter jag och väntar på att Alex ska komma hem så att vi kan prata lite innan jag tar mig ut och träffar Angelica. Hon frågade om jag ville hänga med på en loppmarknad vid Broadway, så ja, det låter ju spännande! Haha, har faktiskt aldrig varit på en loppmarknad, så varför inte börja med en i New York!

Annars har jag haft en ganska seg men skön morgon. Gick upp vid nio och duschade och fixade mig för att hinna till frukosten som stänger vid tio. Det fick bli American pancakes, man får ju ta seden dit man kommer, right? Sen har jag bara legat i sängen och läst bloggar och nu målade jag om naglarna. Var ute en sväng och köpte nagellacksborttagningsmedel på en affär här på hörnet. Ännu en sjukt tråkig utgift!!

Så ja, där har ni min morgon! Bloggar mer när jag kommer in sen!

dinner and cupcakes

Har haft en såååå trevlig kväll!

Jag, Katie, Portia och Tuba (som alla bor här) gick ut och åt middag på ett italienskt ställe med riktigt god mat. Sen gick vi till Magnolia Bakery här i Greenwich village och köpte med oss cupcakes! Såå goda! Lätt den godaste cupcaken jag någonsin ätit! Man kunde inte sitta där inne så vi gick till Starbucks och köpte kaffe och satte oss där och pratade rätt länge. Jättemysigt :)

Imorgon ska jag nog hänga med Katie och köpa ett par bra gympaskor till henne så att vi kan börja powerwalka tillsammans. Ska även möta upp Angelica tror jag, eftersom det inte blev nåt med det idag.

Det börjar för övrigt bli riktigt kallt här! Trodde ju att jag skulle kunna använda lite sommarkläder här och packade ner ett par shorts, men det är lika kallt här som när jag lämnde Sverige, så jag har fått plocka fram mina gosiga halsdukar... Vilket i och för sig är ganska trevligt!

Min gosiga Ester Elenora-sjal fick följa med ut! Man behöver iallafall inte plocka fram vinterkläderna än. Min vår/sommarkappa funkar fortfarande :)


Min rumskompis Katie och Tuba på restaurangen


Cupcakes från Magnolia Bakery



promenad i Central Park

God I'm tired!

Kom just in efter att ha promenerat upp till Central park (typ 55th street) och tillbaka. Låååångt, och det känns i fötterna nu!

Central Park visade sig vare aningen svårare att hitta i än resten av stan, så jag virrade runt lite tills jag kom fram till Sheep Meadow, en stor gräsmatta där det satt massa folk. Så jag slog mig ner där och läste lite :) Mycket mysigt!

Här får ni lite bilder :)

Sheep Meadow, Central Park

Thank God för bra promenadskor!

En liten jag i Central Park

En jättefin damm i Central Park. Gillar kontrasten mellan byggnaderna och allt det gröna!

Nu var jag bara i den nedre delen av parken, men den är ju hur stor som helst så där kan man förmodligen gå otaliga promenader innan man sett hela parken. Det blir ett framtida mission!

På vägen hem gick jag ner för 5th avenue. Nere där jag bor är det ganska vanliga affärer på 5th, men uppe i höjd med parken finns alla lyxaffärer! Prada, Bvlgari, Louis Vuitton, Tiffany's, Michael Kors och ja, ni fattar!

Jag älskar att det är så fina byggnader överallt här! Modernt blandat med gammal och byggnader med massa fina detaljer. Såhär ser till exempel forever 21:s butik på 5th ave ut:



Nu ska jag ta en powernap och vila upp mig lite innan jag ska ut och äta middag med några av tjejerna här.

Ciao!

God morgon!

Ännu en solig dag här i New York! Passa perfekt, för idag tänkte jag traska upp till fina Central Park :) Har än så länge inte varit längre upp än Times square, så nu vill jag se lite mer av midtown och uptown Mantattan! Just nu är det dock kallt som satan här, ca. 10 grader! Men det skulle tydligen gå upp till 20 under dagen, så ja, how to dress?

Nu pratar jag med min fina Kajsa på viber. Älskar att det är så bra wifi-mottagning (eller sändning eller täckning eller vad man säger) här! Hann prata en lång stund med Alex igår också innan han skulle gå och lägga sig. Skönt att det inte är mer än sex timmars tidsskillnad, då kan man ju fortfarande hitta tider som passar för både er i Sverige och mig :)

Annars har jag inte så mycket planer idag. Kanske möter upp Angelica om hon hinner. Sen ikväll ska jag gå ut och äta middag med några av tjejerna här. Blir säkert trevligt :)

första dagen

Min första heldag här på Manhattan har varit riktigt trevlig! Och gud vad jag har gått! Mina ben värker, haha.

Efter morgonens lilla shoppingtur gick jag tillbaka till rummet och lämnade grejerna och tog en liten powernap. vaknade ganska tidigt av att en viss liten Kajsa ringde så jag behövde lite mer sömn :) Sen gav jag mig iallafall ut på stan igen för att möta upp Linda (som också reser som Study Abroad-student) och hennes kompis Ranja. Båda var jättetrevligt och vi bestämde att vi skulle ses snart igen :) Vi åt lunch uppe vid times square, och jag gick hela vägen dit och hem (det ligger vid 44st st, jag bor på 13th). Riktigt skönt faktiskt! Känner redan att jag börjar bli lite bekant med den här staden, eller a, lower Manhattan och midtown iallafall. Och det är så skönt att det är så löjligt lätt att hitta här! Ni som känner mig vet ju att jag har världens sämsta lokalsinne, så det är trevligt med en lättorienterad stad!

Efter lunchen passade jag på att gå och kolla var skolan ligger. De finns två byggnader, en på 43rd st, 5th ave, och en på 41st. Problemet med mitt schema, som jag upptäckte idag, är att jag har två lektioner med fem minuter emellan, i olika byggnader!! Kommer jag ju aldrig hinna. Så jag ska gå och registrera mig och prata med dem på måndag. Tror dock inte att det går att byta nu, alla klasser är ju fulla...

Såhär ser det iallafall ut där skolan ligger! En grann Chrysler building i bakgrunden!

Kvällen har ägnats åt att kolla på film med några av tjejerna jag lärt känna här. Är dock fortfarande väldigt trött så jag drog mig mot sängen nu.

Imorgon tänkte jag och en tjej som heter Portia som också bor här ta oss upp till Central Park och ta en liten promenad där. Hoppas att det blir lika fint väder som idag! Och sen ska jag nog träffa Angelica också, en annan svensk study abroad tjej :)

Men nu blir det sängen för min del! Ni får mer uppdateringar imorgon.

God natt!

Hajhaj!

Kom precis in på rummet igen efter en liten runda på stan. Köpte galgar, en till handduk och ett nytt simkort. Det är mycket dyrare med mobiltelefoni här än i Sverige, och man får betala både när man skickar och tar emot sms, och även när man blir uppringd! Så då vet ni det, haha.

Det är rätt svårt att klä sig här märkte jag. Jag trodde ju att jag skulle komma till lite somrigare väder med det är rätt kallt här. Som hemma ungefär. I solen är det dock jättevarmt så ja, man vet inte riktigt vad man ska ha på sig.

Efter denna oerhört spännande shopping gick jag iallafall upp längst 5th avenue och såg mig omkring lite. Sen slog jag mig ner i solen på en bänk i Madison Park innan jag gick tillbaks hit. Jättemysigt faktiskt! Sånt som man verkligen inte skulle få för sig att göra i Göteborg, haha.

Nu ska jag hänga upp alla mina kläder och kanske ta en liten nap. Känner mig seg efter gårdagen. Sen får jag se när Linda hör av sig för lunch :)

Här får ni en bild på gatan där jag bor! Det är verkligen jättemysigt med alla träd.


Madison square park


Rise and shine!

God morgon!

Solen skiner i New York idag och jag ska snart göra i ordning mig och ge mig ut på stan! Måste som sagt inhandla lite saker till rummet. Jag kanske tar en promenad upp till skolan också och ser vart den ligger. Min rumskompis jobbar i närheten och säger att det tar ca. 40 minuter att gå dit. Tänkte att jag ska försöka gå mycket här istället för att ta tunnelbanan (nåt måste man ju göra i avsaknad av gymkort liksom) och en stad som New York blir ju knappast långtråkig att vandra runt i. Men det klart, fram mot vinter kanske det inte är så trevligt att ta sig så långt i kylan.

Här får ni en bild jag just tog, på utsikten från mitt fönster!



Nu ska jag hoppa in i duschen. Vi hörs senare!

21:50

Har varit uppe i nästan ett dygn nu. Ville inte gå och lägga mig tidigt för då får man ju aldrig ordning på dygnsrytmen, men nu är klockan snart tio här så nu känner jag att det är okej att krypa ner i sängen. Ska vänta tills min roomie har duschat bara så att jag kan ta bort sminket och borstat tänderna :)

Det blev lite kvällsshopping för mig, Katie och ... en annan tysk tjej som bor här som jag inte riktigt fattade var hon hette. Toba typ? Kan man heta så i Tyskland, nån som vet? Hur som helst så ville de shoppa så vi gick till H&M en sväng (hej jag har flyttat till New York och det första jag gör är att gå in i en svensk affär som ser precis likadan ut som hemma?). Känns lite konstigt att vandra runt på 5th avenue bara sådär. Det blev ingen shopping för mig dock. Insåg att jag faktiskt fått med mig sjukt mycket kläder, så jag klarar mig ett tag :)

För mig blev det däremot tvättmedelsshopping! Och herregud, jag har precis (nästan iallafall) lärt mig att hantera en svensk tvättmaskin, men här tvättar man tydligen inte på samma sätt! Det finns inga temperaturinställningar på maskinerna, inte ens varmt eller kallt. Bara typ färginställningar. Får sjuk ångest att att tänka på detta!

Hur som helst, nu ska jag gå och lägga mig och imorgon när jag bloggar lovar jag att jag åtminstone ska ha någon liten fin bild till er! Ska som sagt på galg-shopping och även luncha med en tjej som heter Linda, som jag fått kontakt med genom Study Abroad. Kommer säkert bli trevligt!

Hoppas ni har det bra där hemma!
Puss & god natt!

Framme i NYC!

Framme i New York nu efter många timmars resande! Har gratis Wifi med riktigt bra täckning på rummet upptäckte jag nu, vilket jag inte trodde att jag skulle ha, så detta bådar gott inför allt skypande :D

Kände mig helt sjukt lost när jag först kom hit. Lite allmänt ensam och övergiven, men nu har min roommate kommit hem. Hon heter Katie och är från Hongkong (pratar jättebra engelska!) och är trevlig så det känns bra :) För er som inte vet det så bor jag på en typ av studentboende (studentkorridor). Mitt rum ligger på 14e våningen så mitt utanför fönstret ser jag Empire State Building. Kan nog bli trevligt det här! Rummet är inte så stort men är rent och fint (det kommer en städerska och städar en gång i veckan) och det finns två stora garderober och byråer så jag har nånstans att göra av alla mina saker (alltså kläder..).

Imorgon ska jag försöka hitta en affär där jag kan köpa galgar på dock, för sånna fanns det inte många av och skrynkliga kläder är ju ingen hit! Ska passa på att promenera runt lite i stan och be kanta mig med herr New York som jag nu ska umgås med det kommande halvåret. Men jag har hört att han är en trevlig herre så det blir nog bra!

Saknar redan alla er där hemma! Men ja, det klart man känner sig ensam i början när man kommer till en ny stad där man inte känner någon. Men hjälper gör det ju iallafall att jag har ett jättefint fotoalbum med mig som mina fina vänner knåpat ihop, och ett usb som Alex fyllt med massa gulliga saker :)

Det kommer blir bra det här helt enkelt!

19:17

Har varit och fikat med mina kära vänner nu och sagt hejdå. Gud, kan fortfarande inte riktigt få in i huvudet att jag flyttar imorgon!

Nu sitter jag och funderar på om jag kanske skulle försöka trycka ner ett par skor till i väskan... Eller någon jacka.. Oh the choices I have to make, hehe.

Sen ska jag ta ett varmt bad och bara hänga lite med mina föräldrar. Sooom jag har längtat efter att flytta hemifrån, men nu känner jag faktiskt att jag kommer sakna dem.

Jaja, nu ska jag sluta babbla på och gå och stirra i min skogarderob istället. Vi hörs när jag har kommit fram och gjort mig lite hemmastadd!

Puss
Linnéa

sista dagen i Sverige

Sists dagen i Sverige på sju månader... Känns lite konstigt faktiskt. Under hela sommaren har jag fyllt i papper, varit på ambassaden i Stockholm och fixat visum, ringt runt till olika ställen för att få tag på kopior av papper som skolan ville se... Och nu är jag äntligen klar. Även packningen har jag lyckats bli klar med (nästan iallafall, min kära lilla MacBook ska ju såklart också få följa med!).

Hur som helst så börjar det närma sig! 06:45 lyfter planet imorgon som tar mig till Heathrow där det ska mellanlandas, innan jag hoppar på planet till New York. Så det blir inte mycket sömn i natt, men det är nog lika bra för jag hade knappast kunnat sova ändå.

Nu ska jag gå och äta lite frukost och fixa i ordning mig. Dagen kommer spenderas med att fixa allt det sista, kolla så att jag inte glömt nåt osv. Sen blir det fika med min fina kära vänner i eftermiddag :) Åh vad jag kommer sakna dem! Och soom jag kommer sakna min älskade pojkvän ♥

Men ja, ni får ha det så kul här hemma helt enkelt så ses vi nästa år!

världens finaste Alex, sakna sakna sakna

ny blogg

Välkommen till min nya blogg! Här kommer ni få läsa om vad jag har för mig i New York City, dit jag flyttar imorgon bitti. Jag ska försöka fota mycket och slänga upp så mycket bilder som möjligt så att ni ska få nåt fint att titta på ;) Uppdateringar ska ni få så ofta som möjligt, men det blir nog inga problem – måste erkänna att har saknat att blogga! Visst har bloggen en mycket grann design förresten? All thanks to min fina vän Helen Rydlinger!

 

Hur som helst så hoppas jag att ni kommer tycka om denna lilla blogg. Jag startar den framför allt för att hålla mina vänner uppdaterade på vad jag har för mig, mellan alla kommande skype-dates. Det känns helt enkelt som ett sätt att hålla kontakten lite fast man är så långt ifrån varandra.

 

Enjoy!