god kväll

Nu är jag hemma igen efter att ha varit uppe på skolan och registrerat mig till kurser inför nästa termin! Så efter jul kommer jag att ta följande klasser: public speaking, criminology och the art of film. Kan bli en rolig termin :D

Nu ska jag snart äta middag och sen ska jag nog kolla på den stora Halloween-paraden som går genom Greenwich village idag! Det är fullt med poliser här nu och stora avspärrningar, så det kommer nog bli mycket folk!

måndag

Det är så galet vaaaarmt i mitt rum! Fy fan alltså, helt vidrigt. De har tagit ut vår AC nu och satt på heatern istället eftersom det är så kallt ute. Problemet är bara att de verkar ha ställt in den på "tropisk strand". Igår var det liksom nollgradigt här och jag och min rumskompis sov med fönstrena öppna! Jag ska gå ner och prata med de som jobbar här och se om de kan göra nåt åt detta sen, för jag har ingen aning om hur man ändrar inställningarna på den här saken.

Annars är det en lugn dag idag. Jag tog sovmorgon och nu har jag precis kört igång en tvättmaskin. Har hunnit med att kolla på en film också. Life is pretty decent!

Här får ni några bilder från när jag och Hanne var ute och åt igår. Vi gick till en italiensk restaurang som bara ligger ett kvarter från oss. Jag åt en lax- och räkpasta med pesto. Gott, men alldeles för stor portion!

Hanne gömmer sig bakom menyn

American portion size...

söndag

Sitter och skypar med Johanna och får helgen gossip från Göteborg - lovely!

I morse var jag uppe i Harlem med Marie och hennes kompisar. Vi hade tänkt gå till en gospel-kyrka som är jättepopulär, men det var flera hundra personer som stod i kö, så det blev inte så mycket med det. Vi gick till en annan kyrka istället men den var.. inte lika kul, haha, så vi gick igen.

Fy satan vad kallt det är ute nu! Det är inte nådigt alltså! Så resten av dagen ska jag spendera i min säng tillsammans med min kära lilla mac och några filmer :) Lovely!

Jag träffade förresten några av mina släktingar igår och åt lunch med dem, vilket var jättetrevligt! Vi åt på ett ställe som heter Market table, och ligger här i the West village.

Min kusin Johanna, faster Marianne och hennes man Thomas

Sen på kvällen var ju planen att jag skulle på en Halloween-fest, men det var ju snöstorm här och jag kände mig lite illamående på kvällen så jag hoppade det. Festa kan man trots allt göra när som helst här.

Inte världens trevligaste väder...

fredag

Min mamma har trots allt övertalat mig om att jag borde ha kvar min blogg så att jag kan ha kvar den sen och läs efter att jag kommit hem... Så ja, den blir väl kvar då. Men jag kommer nog inte att uppdatera lika ofta! Vi får se helt enkelt :)

Igår var jag iallafall på MoMA med Hanne. De har gratis entré varje fredag efter fyra! Superbra, för det är ju så mycket att se att det är svårt att hinna med allt på en gång. Vi kollade iallafall både på skulpturer, möbler och annan design, fotokonst och en del målningar.

Sen var tanken att jag skulle på en hemmafest hos en tjej, men jag kände mig lite för seg för det igår. Så det blev bio istället, med Hanne, Marie och några av hennes kompisar som var här och hälsade på. Vi såg Ides os March, som var rätt bra.

Nu måste jag skynda mig iväg till skolan!

tröttnat på bloggen

Jag har tyvärr kommit fram till att det inte är askul att blogga, så ja, jag kommer nog inte uppdatera här så mycker mer. Det blev en fan så kort bloggkarriär helt enkelt! Men misströsta icke! Jag ska börja lägga upp mer bilder på facebook istället och uppdatera er där. Och madre, jag har gjort inställningarna så att du också kan se bilderna!

puss!

kaaallt

Helt gaalet vad kallt det är ute nu! 5 grader och regn! Usch!

Jag har precis varit ute och vandrat runt med Hanne. Jag ska vara en ängel på lördag, så vi gick och köpte vingar till mig. Det finns hur många Halloween-affärer som helt, som bara säljer kostymer och pynt och sånt!

Här står jag med paraply och gummistövlar och försöker att inte blåsa bort! Tänk att det var 30 grader ute för mindre än tre veckor sen här!!

torsdag

Regning, kall dag här i det stora äpple idag! Så sen skolan slutade har jag bara legat i min säng och läst bloggat och skypat med min Alex :) Inte en speciellt händelserik dag alls alltså, men gud så trevlig! :)

I helgen däremot är schemat lite tätare! Imorgon ska jag och Hanne till MOMA och kika runt lite, och på kvällen bjöd Celina med mig på en hemmafest. Gud, hemmafest var ett tag sen! Så det kan bli kul :) Och på lördag har Celina övertalat mig om att hänga med på nåt Halloween-event som jag inte har jättemycket koll på måste jag säga, förutom att det tydligen ska bli ballt. Återstår att se! :D Jag ska äta lunch med några släktingar som är här i NYC på lördag också :)

Men nu ska jag gå ner och äta middag! Vi hörs imorgon!

onsdag

Idag har jag ingen skola, så efter frukosten tog jag och Hanne oss ut för att ta en morgonpromenad över Brooklyn bridge. Det var riktigt härligt, och ganska bra promenadväder ute! Det är runt 15 grader här nu - lagom temperatur. Fasar lite inför när det går ner under tio! Men av vad jag hört från folk här så brukar det inte bli minusgrader förrän i december, januari, så det låter ju bra! Här är det knappt några gula löv på träden än!

Vi tog tunnelbanan till City hall, och därifrån gick vi över bron

Här ser man the financial district




Här ser man Manhattan bridge


Hanne fotar


Brooklyn. Titta vad grönt det fortfarande är!


tisdag

Jag har haft en liten halvseg dag idag. Inget speciellt har hänt så jag har inte haft någon större anledning att uppdatera bloggen. Skolan kändes sådär idag, men men, ibland har man sådana dagar!

Jag har iallafall fått skypa med både mina föräldrar, Johanna och min älskade Alex. Lika trevlig som vanligt! Ibland får jag lite hemlängtan, eller a, egentligen inte för jag vill inte vara hemma - jag vill vara i New York. Men jag saknar lite folk där hemma. Saknar min underbara pojkvän helt övermycket. Men om exakt 9 veckor kommer han och hälsar på :) Längtarlängtarlängtar!

Jag laddade för övrigt ned Coldplay's nya album idag - sjukt bra! Älskar hurts like heaven och Charlie Brown, men hela albumet är väldigt bra. Ååh, jag älskar när man hittar ny bra musik!

Nu ska jag gå och ta bort mitt smink och lägga mig och läsa lite innan jag ska sova tror jag.
God natt!

pluggsession at Starbucks

Som vanligt när det vaknas plugg har jag hamnat på mitt stammis-Starnucks på 14th street. Det är alltså här jag hänger när jag ska få igång hjärnverksamheten:


Men nu ska jag samla ihop mina saker och ta mig hem igen. Ska iväg och träna om någon timme. Idag ska jag prova på en klass som heter "rebounding", där man ska hoppas på en liten studsmatta! Ni vet en såndär som är typ en meter i diameter? Haha, kan bli spexigt!

Hejhej

Idag har jag inget roligt alls att berätta so far, för denna dag ska ägnas åt läxor! Har lite saker som ska in imorgon, så det är bara att sätta igång.

Hörs senare!

söndag

Idag har jag varit ute på vift heeela dagen!

Efter lunch tog oss jag och Helen iväg till New York botanical garden som ligger i the Bronx. Vi kollade på en utställning som hette "Japanese fall flowers". Mycket fint!

Helen är från Virginia, men har fått kontrakt med en modellagentur här i New York och flyttat hit :)



Helen vill (likt Risen när hon ser ekorrar i Hyde park) peta peta peta!




De hade såå fina orkidéer!



Sen strosade vi runt lite i parken innan vi hoppade på tunnelbanan igen. Vi gick av i Harlem och gick in i Central Park och såg på "the pumpkin flotilla". Folk hade karvat ut pumpor som de satt ljus i, och sen satt på små flottar som de skickade ut i sjön! Eftersom det var mörkt ute var det tyvärr svårt att få någon vettig bild på de seglande pumporna.


Efter detta tog vi oss hem, gick in och bytte till lite varmare kläder, och gav oss ut igen. Jag stötte på Hanne i dörren så vi tre gick till le pain quotidien och åt middag. Det är egentligen mer ett lunchställe, men de hade öppet för middag också.

Det är riktigt kallt här nu, så Ernst fick följa med ut!

Helen och Hanne på väg till le pain quotidien

Herr Empire är lila idag. Grannaste färgen hittills måste jag säga!

Det var väldigt mysigt inrett där! Kändes väldigt rustikt.

Jag tog en sallad (Josse vill att jag ska fota mat, för er som inte ser meningen i ett fota en tallrik med sallad)

Nu är jag hur trött som helst, trots att klockan bara är tio! Sitter i min säng med laptopen och lyssnar på musik. Ska nog gå och lägga mig snart tror jag. Imorgon är det plugg som står på schemat. Har både engelska-läxa och sociologi-läxa tills på tisdag.

Guten nacht!

smörgås

Igår var jag och Hanne åt åt på Smörgås Chef - en restaurang i West village som ägs av Marcus Samuelsson. Det var ett jättemysigt ställe med såå god mat! Hit ska jag definitivt gå igen!


Jag år en mumsig lax, med potatis och svamp och drack gott vin.

Hanne åt "smörgåsbord", haha

Efteråt gick vi till en bar i the meatpacking district och drack lite mer vin. Hittills har jag bara varit ute på klubbar så det var jättetrevligt att bara sätta sig på en bar och prata :)


Söta Hanne

lördag

Sitter just nu på mitt stammis-Starbucks och dricker kaffe och uppdaterar mig på lite svenska nyheter. Jag var en sväng på gymmet förut, men det var itne alls speciellt lyckat! I veckan gick jag på en jätterolig klass där, men när jag skulle på på samma idag så var det en annan istruktör - som var helt galen! Det verkar som att varje instruktör får bestämma sitt eget program, för det här var något heelt annat än sist! Upphopp med vikter i händerna och sen ner och göra armhävningar och sen hoppa jämfota upp och ner på en steppbräda och NEJ, NEJ TACK FÖR I HELVETE! Nästa gång ska jag kolla noga på schemat vem som håller i klassen!

Nu sitter jag iallafall här och har det trevligt. Ska försöka få gjort lite läxor också.

Ikväll har jag och Hanne bokat bord på en av Marcus Samuelssons restauranger, som ligger i West village :)

11:03

Klockan är bara elva och jag är redan hemkommen från skolan :) Hade bara ett prov idag så man fick gå efter åt. Gick helt okej tror jag!

På vägen hem hamnade jag plötligt mitt i en marknad som de hade satt upp längst 6th ave från gatan där jag bor och upp några kvarter.

Ser ni vilken underbar blå himmel det är? Superfint väder här idag :D Men kaaallt! Bara 8 grader. Tog fram både höstjacka och skinnhandskar innan jag gav mig ut idag. Nu är det nog slut med sensommarvärmen.

Här får ni en liten bild på gatan där jag bor. Har lagt upp nån tidigare också tror jag, men bilder efterfrågat här! Haha, men visst ser det fint ut? Älskar de här kvarteren :)

Här, på the markle residence, bor jag :)

min kväll i bilder

Tog nyss en liten kvällspromenad här nere i the village, tillsammans med Hanne :) Det börjar bli kallt här nu, bara 13 grader, så nu är höstjackorna framme!


Något kvarter från oss hänger det massa brickor på ett stängsel. Det är en minnesplats efter 11e september. Alla brickor togs ned inför orkanen som var här i augusti, och sattes sen upp igen.

Vi gick till den svenska godisbutiken Sockerbit. Den är enligt Josse väldigt känd, haha. Det visste jag faktiskt inte :)



Det amerikanska godiset är verkligen helt fruktansvärt äckligt (speciellt chokladen, och jag älskar choklad) så lite svensk lösgodis var lovely :D

Sen gick vi en sväng på Bleecker street innan vi gick hem. Det är såå mysigt här nere! Och det finns jättemånga gulliga klädaffärer och små butiker här och i Soho. Jag bor verkligen i det bästa området av den här staden!


Det finns mycket exklusiva kläd- och skoaffärer att gå och dräggla utanför här nere. Bland annat Jimmy Choo!

På vägen hem gick vi förbi en affär som redan börjat med julpyntet! Haha

Så, där har ni min kväll, eller a, min promenad i bilder :) Resten av kvällen ska jag stanna inne och kolla på fim och bara ha det mysigt (det är filmkväll här varje fredag). Känner mig inte alla taggad på att gå ut den här helgen.

torsdag

Det har varit en tung dag idag. Jag fick tråkiga nyheter hemifrån i morse så det var svårt att koncentrera sig i skolan.

Ikväll var jag och Hanne på Perez Hiltons event "one night in New York". Det var som en stor klubb med olika konserter och Pauly från Jersey Shore var DJ. Hade säkert varit roligt om jag var på lite bättre humör men jag kände mig rätt deppig så jag gick hem tidigt.

Passade iallafall på att ha på mig min nya blus så här får ni se lite av den:

trött

Guud så trött jag är nu! Kom precis hem från gymmet. Var riktigt skönt att träna! :) Jag gick på en kondition/styrketräningsklass och sen lite cykling och jogging. Nu är jag helt slut!

Sitter i en gosig fåtölj och väntar på att min tvätt ska bli klar just nu. Har tvättat för 10 jävla dollar idag, haha, eftersom jag fick köra en maskin två gånger. Det blir en del pengar, eftersom jag måste dela upp allt på olika färger, program, och sen dessutom på torktumlingstemperatur. De verkar inte ha torkskåp i USA? Ingen här fattar vad jag pratar om, haha. Så ja, jag har alltså upptäckt ännu en utgift som uppstår när man bor själv. Tar de aldrig slut?

Imorgon är det skolan igen och sen på kvällen ska jag och Hanne på nåt slags event som Perez Hilton styr upp.. tror jag. Har inte så stor koll men Hanne hade biljetter så vi ska gå :) Trevlig torsdagsaktivitet!

onsdag

Det är regnigt och blåsigt här idag, så jag har stannat inne och haft tvättdag. Hatar amerikanska tvättmaskiner, det är ju helt omöjligt att fatta vilken temperatur det är! "Color"... Jaha? Som att man tvättar alla plagg med samma färg på en viss temperatur? Herregud. Så det slutade med att jag gjorde fel och fick tvätta allt två gånger. Men men, nu vet jag till nästa gång!

Nu ska jag snart ta mig till något café och fika med Hanne. Perfekt väder för sånt idag :) Jag älskar ju när det regnar, tycker det är så mysigt!

Och ikväll ska jag träna för första gången på typ 5 veckor :D Ska bli såå skönt! Var och skaffade mig ett gymkort igår nämligen :)

tisdag

Sorry för sämst uppdatering! Fick en liten tillsägelse av kära Stompis. I shall try to be better!

Idag har jag haft skola och ännu en sjukt intressant förläsning i sociologin! Det handlade om vad som formar vår personlighet och olika sociologers teorier kring detta. Love it!

På väg till skolan sprang jag in på Zara och köpte en blus som jag såg igår, men inte köpte. Men jag kunde inte hålla mig ifrån den, haha, så fin! Såhär ser den ut:


Nu har jag precis skypat med min familj; både mamma, pappa och Filip. Ååh jag har en så himla fin familj! Tre väldigt underbara och älskvärda personer :)

Ikväll står uppdatsskrivning på programmet för min del. Ska skriva ihop en liten persuasive essay tills på torsdag. Sen har jag ett prov på lördag som jag borde plugga till. Det är en hel del läxor i alla kurser  jag har, men eftersom nivån inte är så hög och uppgiftera är ganska roliga/intressanta så känns arbetsbelastningen väldigt lagom :) Sen ska jag passa på att gå till ett gym några kvarter från mig och skaffa ett medlemskort. Jag har studentrabatt hos NY sports club som gör det rätt billigt (annars är gymkort sviiiindyrt här!) och jag saknar att träna! Jag promenerar en del här (går till och från skolan, och det är ca. 3 km i varje riktning) men jag saknar lite mer ansträngande motion. Och jag avskyr att springa, är sugen på spinning och pilates och lite sånt, så jag ska gå och se vad de erbjuder :)

Så, nu är ni lite uppdaterade iallafall!

Världens kortaste update

Idag har jag varit och skaffat lånekort på NY public library, så nu kan jag låna böckeeeeer. Sweet!

the box

Klockan är bara halv tolv och jag är redan up and running! Duschad, påklädd, och tandborstad. Mycket imponerad av mig själv, men tanke på att jag kom hem vid fem i morse. Hade en riktigt kul kväll med Celina och lite andra trevliga människor.

Vi gick till the box (efter att ha stannat på någon random hemmafest... fattar fortfarande inte riktigt hur vi hamnade där, haha) som var en sjukt ball klubb! De hade shower som var.. ja, intressanta! Haha, jag stog med hakan nere i golvet typ. Vissa framträdanden var bara dans medan vissa var.. Ja, jag vet inte ens hur man ska beskriva det. Men naket. Och då menar jag väääldigt naket. Helt naket. En man... Med siliconbröst. På den nivån var det. Haha, sjukt kul upplevelse iallafall, och jag har hört att vissa shower där är ännu mer extrema.

Den här damen hängde ovanför baren

Celina och Henrik


lördag

Det blev en lugn kväll igår iallafall. Fick gjort alla läxor jag skulle göra (till min egen stora förvåning faktiskt, är väldigt bra på att skjuta upp saker...) så det var skönt :) Och gud så härligt det var att komma till min lördagslektion och för första gången inte vara bakis! haha

Det har varit ganska fint väder under förmiddagen (nu drar regnmolnen in) så jag gick hem från skolan. På väg hem går jag förbi flatiron building, som är en av mina favoritbyggnader här.

Ikväll ska jag nog till en klubb som heter the box. Har hört mycket om det stället! De har shower som tydligen ska vara helt sjuka, haha, i någon slags cirkusstil. Kan bli spännande att se :D

fredag

Idag är plugg som gäller. Har maassa läxor! Ska börja med att läsa sociologi. Den kursen är riktigt rolig faktiskt, känner att jag har lärt mig jättemycket intressant! :)

Sen hade jag ju tänkt att jag inte skulle gå ut mer på fredagar eftersom jag har skola på lördag morgon... Men... Fredag är ju en lockande utgångsdag... hehe. Funderar på att hänga med Hanne ut... Men vi får se! Vädret är inte så trevligt här idag, och jag känner inte för att bli dränkt som förrförra helgen.

Annars har jag inte så mycket kul att uppdatera er om för tillfället. Det där med lånekort glömde jag helt bort igår, så det kanske jag går och fixar i helgen. Det är superfint inne på NY public library. Jag och Hanne var ju där och pluggade en dag förra veckan.

New York public library ligger mitt emot min skola

torsdag

Det har varit en regnig och höstig dag i New York idag (och med höstig menar jag 19 grader, haha). Så nu fick första höstklänningen komma till användning :D Love it!

Jag hade mitt första prov idag förresten, i sociologi, och det gick riktigt bra :) Gotta love kryssfrågor, haha!

Annars har det inte hänt något speciellt idag. Lunchade med Celina som vanligt, och sen gick jag hem tillsammans med Hanne. Ikväll ska jag försöka få lite plugg gjort! Har en hel del läxor till nästa vecka!

För övrigt så har jag varit här i exakt fyra veckor nu! Och jag måste säga att jag verkligen älskar den här staden :) Är väldig glad att jag bestämde mig för att åka hit! Så om det är något jag tycker att alla borde göra så är det att fundera på vad man har för drömmar, och se till att förverkliga så många som möjligt av dem! Now is the perfect time! Är t.ex. så glad att en av mina bästa vänner äntligen bestämt sig för att åka till Val d'isere i vinter och säsonga, även om hon trivs bra på sitt jobb här hemma. Man måste passa på när man har chansen! :) För vad ångrar man egentligen mest; dumma saker man gjort, eller det man aldrig vågade göra?


Hejhej

Detta har nog varit den slappaste dagen sen jag kom hit - den har till 85 % spenderats i sängen. Det har, som jag sa innan, varit regnigt ute så det var rätt skönt att stanna inne och bara läsa och lyssna på musik.

Funderar på om jag ska ta mig till NY public library imorgon och försöka skaffa lånekort... Har läst ut den enda boken jag hade med mig hit nu. Någon som har tips på någon bra bok jag kan ta mig an härnäst?

Idag (idag hemma i Sverige alltså, imorgon här.. ööh.. 13 oktober helt enkelt!) fyller förresten min fina Alex 21 år. Så grattis älskling, om du läser detta! :)

en bild på oss från i somras

saknar ♥

onsdag

Klockan är ett och jag har precis ätit frukost. Tog en lång sovmorgon - så skönt!

Hade en riktigt trevlig tisdagskväll :) Gick på bio med en kompis och såg 50/50t-. Bra film! Väldigt humoristiskt berättad trots det deprimerande temat (cancer).

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Solen har försvunnit nu och det ska regna i några dagar så takterassen känns inte så lockande. Jag har ett prov i morgon som jag kanske skulle plugga lite till, men jag har bara mina anteckningar att läsa på och det kommer vara kryssfrågor, så det blir nog inte speciellt svårt. Så ja, vi får se vad jag gör av dagen helt enkelt!

tisdag

Nyss hemkommen från skolan! Fick tillbaks en inlämning i sociologin, och jag fick A+ :D Känns kul att skolan för en gångs skull inte är så ångestrelaterad för mig, och att det går bra trots att jag inte anstränger mig så mycket. Det är verkligen lättare här än i Sverige!

Nu ska jag tillbaks till skolan för att skriva ut en grej. Jag hade glömt att skriva ut min inlämning tills idag och lärarna tar inte emot saker via mail här. Så jag får lämna in den nästa lektion istället - och få minuspoäng (man samlar ihop poäng till de olika betygen här). Haha, det är så löjligt egentligen, att de är så hårda. Save a tree liksom! Jaja :)

Ikväll ska jag nog träffa Will. Han föreslog bio och fika och det låter trevligt! Jag vill se crazy, stupid love som går nu, har hört att den ska vara bra! Men vi får se vad det blir.

Fram tills dess ska jag sätta mig på ett café och plugga. Prov på torsdag!

God morgon!

Har precis varit nere och ätit frukost (helvete vad trött jag börjar bli på rostat bröd) och ska snart ta mig iväg till skolan. Hörs senare!

Såhär ser jag ut idag (ignorera mina läskiga ögon).

trött

Nu är klockan fem och jag ligger på mitt rum och powernapar. Har skypat lite med min granna vän Johanna. Passade på att ligga och sola lite förut, undrar om jag fått nån färg... Det tar faktiskt ganska bra här fortfarande! I veckan ska de dock börja regna =/

Intressant uppdatering eller vad? Inga spännande bilder har jag heller att bjuda på, så ni får en på hur jag såg ut igår innan vi drog ut.

lovely

Har sovit bort min bakfylla och nu tagit mig upp på takterassen för ännu en dag i skuggan. 26 grader idag! Gud, livet är så fruktansvärt trevligt!

söndag

Har spenderat hela dagen uppe på takterassen, men den här utsikten:

Gjorde bara en liten paus och sprang ute och köpte mig en iskall frappuchino. Lovely!

Ikväll hade jag egentligen tänkt ta det lugnt, men nu fick jag ett sms från en promotor med en inbjudan till en klubb. Det är Columbus day imorgon så det skulle vara någon stor fest tydligen. Och jag är ju faktiskt ledig imorgon så why not!

hot hot hot

Det är 28 grader här idag. Varmt som satan! Så nu har jag suttit uppe i skuggan på vår takterass och halvsovit ett tag. Sov till halv ett idag, sååå skönt! Så nu känner jag mig uppvilad inför en ny vecka :) '

By the way, Chase Crawford gick rätt förbi mig och Hanne igår (som spelar Nate i Gossip Girl för dem som inte vet)!

lördag

Känner att jag börjar återhämta mig lite från nattens bravader nu! Så snart ska jag iväg till Central Park för lite picknick med Celina och några av hennes vänner.

Ikväll blir det utgång igen, på en klubb på Dream Hotel den här gången. Will (min nya vän från igår, haha, som jag skulle brunchat med idag) har ett bord där ikväll så han bjöd in mig. Kan bli trevligt! 

Nu ska jag ta och dra mig,
ciao!

såhär soligt och fint är det här idag

the day after

Vakande just av att min roommate påpekade att mitt alarm ringt i fem minuter... hehe.

Gick till en klubb i the meatpacking district igår som heter Avenue, och jag hade såååå kul! :D Vid fyra-tiden tog vi en taxi hemåt och nu har jag sovit i typ tre timmar. Känner mig fortfarande full, och jag måste gå till skolan om en halvtimme... fan. Det får bl en lång dusch!

Jag har ett vagt minne av att jag blev inbjuden till en brunch idag, av en "ny vän". Folk är så roliga här :D Hm, kan bli trevligt!

Men som sagt, a shower it is! Fan, har fortfarande kvar sminket från igår :S Hörs sen!

utgång

Jag kom fram till att en fredagskväll i New York inte bör slösas på annat en roligheter, så det blir utgång med några tjejer härifrån. Vi ska ta oss till en klubb i the meatpacking district.

Men tanke på hur trött jag var på förra lördagens psykologilektion kanske jag egentligen borde ta det lugnt ikväll men... Äh, jag känner för att göra nåt kul :)



fredag

Plugg är vad som står på schemat denna fredag, men jag har inte riiktigt kommit igång än... Men men, just fucking do it, eller vad det nu är pappa brukar säga.

Resten av dagen har jag inga planer för, så vi får se vad fredagskvällen bjuder på. I den här staden finns det aldrig anledning att ha tråkigt iallafall!

pink event

Har haft en sjukt trevlig kväll tillsammans med Hanne :) Vi gick till Lord & Taylor, som är ett ganska fint varuhus här. De har massa smink, kläder, skor, smycken, ja allt möjligt helt enkelt, och så mycket fina märken! Väldigt dyrt dock.

Hur som helst så hade de ett event ikväll, i samarbete med Ralph Lauren. Det är ju bröstcancer-månad nu så det var lite av ett rosa-bandet-event... Fast det var Ralph Lauren som istället för bröstcancerfonden. Så när vi kom dit fick vi gratis drinkar - Cosmopolitan och rosévin, och så bjöd de på små bakverk och tilltugg.

Om man ville kunde man donera pengar och ha chans att vinna olika produkter, så jag gav dem några dollar och vad fick jag? Ett presentkort på 100 dollar på Lord & Taylor :D NÖÖÖJD TJEJ!

Här är lite bilder från kvällen :)


9:53

Guten morgen!

Nu har jag precis gjort mig ordning och ska ge mig av till skolan. Det är bara 9 grader ute just nu! Men ska bli 20 senare, så ja, det vanliga problemet är vad man ska ha på sig! I helgen ska det bli hela 28!

Men nu måste ja gå, skriver mer i eftermiddag. Ciao!


onsdagsdrinkar

Efter min lilla plugg-session på Starbuck's (skrev förra inlägget för ett antal timmar sen men det publicerades först nu...) gick jag med Katie, Tuba och Portia till en bar/klubb som ligger på en takterass. Man hade superfin utsikt över Empire State Building! Så vi satt där ett tag och drack varma äppeldrinkar. Det var nån slags äppelsaft/äppelbacardi-blandning. Mycket mumsigt iallafall!

Plugg

Just nu sitter jag på Starbucks's med en frappuchino och pluggar. Det finns inte så mycket plats i mitt rum, och att sitta i sängen och plugga funkar sådär... Så jag tror jag ska börja gå hit. Riktigt mysigt, och det ligger bara ett kvarter från mig, så det är perfa :)


onsdag

Idag är det klarblå himmel och superfint väder, så jag började dagen med en promenad längst Hudson. Skönt att komma ut och röra lite på sig på morgonen! Sen blev det frukost/lunch här och nu ska jag och Hanne snart ge oss av till New York public library, och försöka få lite läxor gjort.

Det blev inte så mycket av den där hösten som jag trodde skulla komma ändå. Nu är det 19 grader ute och till helgen ska det bli 24. Mina höstkläder får visst hänga kvar i garderoben ett tag till :(

tisdag

Idag började jag min morgon med att försova mig och missa frukosten. Greaaaat! Så det blev en youghurt från Starbucks på väg till skolan. Visst ni att amerikaner är besatta av pumpa-saker såhär runt Halloween? På Starbuck's kan man få pumpalatte! Haha, det kanske man borde testa egentligen.

Jag gick till skolan idag, vilket var jätteskönt! Härligt att börja morgonen med en promenad. Det var vara tolv grader när jag gick ut, så en av mina gosiga halsdukar fick följa med. Har längtat efter att få börja använda höstkläder och halsdukar, love it!


Mumsig Starbucks-youghurt

Efter skolan käkade jag lunch med Celina i vanliga ordning, och sen åkte jag till Brooklyn med Hanne. Vi tog oss till IKEA, där de redan börjat med julpyntet! Till min stora besvikelse hade de dock inga bra galgar där, men det var iallafall en trevlig utflykt. Och de hade fläderblomssaft! haha


Längtar tills julpyntet kommer upp här i stan (vilket förmodligen inte dröjer så länge). Det lär ju vara hur överdådigt som helst, haha!

Nu ska jag gå ner och käka middag med Hanne. Hörs imorgon! :)

life's good

Nu för tiden kommer jag ofta på mig själv med att känna mig väldigt ... Nöjd. Väldigt glad. Väldigt lycklig. Självklart finns det alltid lite saker jag stör mig på här och där, och saker jag önskar vore annorlunda. Men jag känner att jag trivs väldigt bra med mitt liv just nu!

För ett halvår sen tyckte jag att allt var tråkigt. Det var grått, trist, kallt (Sverige helt enkelt) och skolan var förjävlig. Den tog upp det mesta av min tid och i övrigt hände inte så mycket kul. Jag kommer ihåg att jag verkligen tyckte att mitt liv var så fruktansvärt jävla tråkigt!

Men sen träffade jag Alex, jag tog studenten, och jag flyttade till New York. Och plötsligt är livet bara så himla härligt! Jag bor i en av världens häftigaste städer, jag har lärt känna många nya, roliga mäniskor, och även om jag är långt ifrån många av dem jag tycker om nu så vet jag iallafall att jag har helt underbara vänner, och världens finaste pojkvän där hemma. Och det känns väldigt bra :)

Så ja, mig går det ingen nöd på helt enkelt. Tänk vad livet kan vara trevligt ibland!

Jag och några av mina fina vänner, på avskedsmiddagen de hade för mig innan jag åkte. Såååå gulligt av dem! ♥

måndag

Har hittills haft en väldigt händelselös måndag! Sov länge, och sen har jag bara legat och läst och lyssnat på musik. Så ja, jag har egentligen inte så mycket att uppdatera er om. Min förkylning känns lite bättre idag! Och spotify har mirakulöst fått för sig att funka igen. Och det är ungefär den mest intressanta information jag kan ge er just nu.

Ska ta tag i lite läxor tror jag, bekanta mig lite med Karl Marx (sociologiläxa)! Ciao!

skor

Johanna ville att jag skulle lägga upp en bild på skorna jag köpte. Completely forgot! Som jag sagt tidigare är det dock välidgt dåligt ljus här inne, så det är svårt att fota. Så ni får nöja er med detta!


Nu ska jag ta en huvudvärkstablett och vila lite. Om en timme ska jag träffa Hanne och gå ut och käka middag. Vi ska till en restaurang som heter Gusto organics, som bara serverar organisk mat. Whatever that is...

Den ligger iallafall precis där vi bor och alla säger att det är väldigt god mat där :) Passar perfekt, för jag är inte i skick att ta mig långt idag.

söndag

Det har varit en väldigt stillsam söndag för mig! Vaknade med värk i hela kroppen - satans förkylning! Hade egentligen tänkt äta gå ut och äta sushi med några kompisar nu, och sen gå på en dansföreställning, men jag känner mig inte alls i form för att gå ut :( Så dagen har hittills spenderats i sängen med en bok, laptopen och musik. Nedladdad musik, that is, för av nån anledning har Spotify plötsligt upptäckt att jag inte bor i Sverige länge, och bestämt sig för att sluta funka! Så jag kan inte lyssna på låtarna jag har där längre! Fattar inte varför, för Spotify har ju redan lanserats i USA?

trött

Det fick bli en lugn kväll idag. Välbehövligt! Har varit ute och ätit med några tjejer och nu sitter jag och massa folk i de gosiga sofforna i tv-rummet/sällskapsrummet/vad-man-nu-kallar-det. Jag har dragit på mig nå hemsk förkylning så jag har ont i öronen :/ Och middagen var ganska svåräten eftesom jag inte kunde andas, haha. Men men, det går nog över inom en vecka eller så :)

Imorgon har jag inga planer alls för tillfället, så vi får se vad som händer :)

lördag

Det verkar som att hösten till slut har kommit till New York! Bara 17 grader idag, och regnet öser ned. Glömde lämpligt nog mitt paraply inne på Rebeccas och Christines rum. Så nu kommer jag än en gång få hårtorka min kavaj!

Var ute med Celina en sväng efter skolan och kollade runt i affärer nere i Soho, och ja, vad nu alla små områden som ligger här nere heter. Tog oss b.la. in på Sephora och köpte lite småsaker. Ååh så söta påsar de har!


Sen gick vi och åt lunch på ett Cubanskt ställe. Härfår ni en bild på söta Celina:


Sen tog vi oss till ett jättegulligt cupcake-bageri och åt varsin cupcake :) Bilden blev väldigt mörk men jaja.


note to self

Det visar sig vara en inte alltför briljant idé att gå ut dagen före man har skola kl. nio på morgonen... Och måste gå upp klockan sju... Huvudvärken dunkar och min kavaj är dyngsur från regnet igår. Tur att jag har både hårtork och huvudvärkstabletter här på rummet iallafall!

Hur som helst så hade jag en väldigt rolig kväll igår :) Jag gick ut tillsammans med Rebecca och tre andra tjejer som bor här. Vi gick till en klubb i the meatpacking district, och jag måste säga att jag gillar konceptet här! Är man blond skandinav är allt tydligen gratis - inträdet, drinkar, champagne, och taxin hem. Inte mig emot! 

Vid tre skulle Rebecca och några dra vidare till nåt annat ställe, men då insåg jag faktiskt att jag skulle upp om fyra timmar och kanske borde ta mig hemmåt. Denna plötsliga insikt är jag vääldigt glas över idag!

Nu ska jag snart ta mig ner och äta en snabb frukost här. Den börjar serveras först åtta och jag börjar som sagt skolan vid nio så jag får skynda mig. Resten av dagen vet jag inte vad jag ska göra med så... Vi får se :)

RSS 2.0