Central Park

Jag har aldrig sett på mig själv som en naturmänniska, för hemma i Mölnlycke får jag mig en lagom dos av natur varje dag, utan att tänka på det. Men oj vad man uppskattar det här! Central Park är helt klart mitt absoluta favoritställe i New York!

Jag tog en promenad där i eftermiddags och det är så himla skönt att få lite omväxling från all betong! Annars så är det så högljutt och illaluktande och smutsigt överallt i stan (när jag kommer hem till Sverige kommer jag förmodligen få en chock av den härliga luften) så det är underbart att komma upp till Central Park och få höra lite fågelkvitter, känna lite naturdoft och njuta av hur mycket tystare det är (även om trafiken fortfarande hörs).

Idag såg jag att de första små snödropparna slagit ut! Inte konstigt med tanke på vilket vårväder det varit här sen senaste tiden. Idag promenerade jag runt i bara en sommarjacka, i härliga 14 grader!


måndag

Jag började dagen med en promenad längs Hudson. Solen skiner, så det var härligt, men det blåser så himla mycket här! Annars hade det varit varmt och skönt, har inte haft minusgrader på länge nu!

fredag

Nu är jag precis hemkommen från skolan. Det är väldigt skönt väder här idag, lite regnigt, men 14 plusgrader! Har gått runt i min sommarkappa :) Hur som helst så kändes det som mysigt proenadväder, så på väg hem hoppade jag av tunnelbanen lite längre ner downtown, för att gå en bit hem. Vägen mellan mig och skolan har jag gått så himla många gånger nu, så den är jag rätt trött på.

Jag började med att gå vilse lite (det är ju inga nummer på gatorna där nere, utan bara namn) men efter att ha gått några hundra meter åt fel håll kom jag faktiskt rätt med hjälp av kompassen i iPhonen. Detta är första gången (och förmodligen sista..) jag använt en kompass framgångsrikt! Är mycket nöjd! Haha.

När jag kom en bit upp längst 7th avenue såg jag iallafall massa brandbilar. Kändes som att typ halva NYCs brandkår var där, för det stod bilar längst en lång bit av avenyn! Så jag gick för att se vad so hänt, och tydligen hade en del av en byggnad kollapsat. Så kan det gå! Hoppas att inga människor kom till skada..

Up

Nu ligger jag i sängen, medan regnet öser ned utanför. Jag har precis kollat på Pixar's Up. Jag är lite efter, jag vet, men åh vad bra den var! Jag tänkte på hur mycket pappa skulle ha skrattat åt vissa scener. Jag, pappa och min bror brukade alltid gå på bio på loven när vi var yngre. Mysig tradition! Och det finns få människor som kan få sådana härliga skrattanfall av roliga filmscener som pappa.

Imorgon har jag två lektioner; public speaking och criminology. Föreläsningarna i criminology är verkligen sjukt intressanta!

Men nu ska jag sova. Har fått en riktigt trevlig dygnrytm nu känner jag - har vaknat före mitt alarm hela veckan. Lovely!

onsdag

Idag höll jag mitt första tal i min public speaking-kurs. Det klart att det alltid är lite nervöst att hålla tal, men vanligtvis brukar jag tycka att det går helt okej. Idag var jag dock helt sjukt nevös av någon anledning, händerna darrade och jag tror min röst lät lite smått instabil. Jaja, så kan det gå. Det blir ju lite annorlunda när det är framför massa amerikaner, på deras språk, när man dessutom inte känner dem.

Nu har jag precis skypat med Alex, och vi har bokat en resa till i sommar! :D Vi hittade ett jättemysigt hotell i Alanya, på en klippa ovanför Kleopatrastranden, så där kommer vi spendera en vecka i början av juni. Längtar!

tisdag

Det har varit jättehärligt väder här idag! Runt tio grader och sol. Jag och Marie tog oss en tur upp till Upper East Side och satte oss på the Met steps och åt lunch i solen. Kändes riktigt vårigt! Hoppas att det håller i sig såhär nu, är så trött på kylan!

måndag

Det var riktigt kul att få se Marie dansa igår! Stilen hon dansar är contemporary, vilket jag inte sett så mycket av, så det var kul med något nytt! Vi köpte med oss lite sallad och soppa på vägen hem och gosade i vanlig ordning ned oss i Maries säng med en film. Mysig kvällsrutin :)

Idag blir det plugg för hela slanten. Jag måste öva på mitt tal som jag ska hålla i engelskan på onsdag... Så det är väl bara att sätta igång I guess!

Guggenheim

Det blev en väldigt trevlig förmiddag på Guggenheim! Vi såg utställningen All, av Maurizio Cattelan. Väldigt intressant konstnär! Utställningen bestod av blande verk av honom, som alla var upphängda i taket. Sjukt coolt faktiskt! Här kommer lite bilder:

God morgon!

Jag har precis vaknat, men inte dragit mig upp ur sängen än. Älskar när man vaknar innan alarmet på iPhonen börjat tjuta!

Igår hade vi myskväll på Maries rum, och såg Drive, med Ryan Gosling. Lite udda film, men ganska bra! Mysigt var det iallafall :)

Idag ska vi ta oss till Guggenheim och äntligen se den där utställningen som vi tänkt gå på. Det är sista dagen den går idag, so it's about time! Sen ikväll har Marie en dansföreställning som jag ska gå och kika på. Ska bli jättekul att se henne dansa!

Det verkar som att snön ligger kvar idag ockdå, men imorgon ska den regna bort. Det ska bli ca. 10 plusgrader. Härligt! Precis lagom snö-dos :)

film #3 - snö

Ännu en film, denna gången från min och Maries promenaden i snön i Central Park. Låten som spelas är blood med the Middle East - en ny favorit!

Snowday from Marie Bru Eide on Vimeo.


snödag i Central Park

Idag vräker snön ned över Manhattan, så efter frukost tog jag och Marie oss upp till Central Park för en promenad i snön :D Här kommer lite bilder som jag och Marie tagit:

torsdag

Vet ni vad som slog mig förut? Vilket jag är lite förvånad över; jag känner mig väldigt mycket tryggare när jag går själv genom stan här, sent på kvällen, än vad jag gör hemma i Göteborg. Här är det upplyst och så mycket folk i rörelse hela tiden, och aldrig sådär öde och mörkt och läskigt som det kan vara hemma.

Åh, nu skickade Alex en bild till mig från Lund där snön vräker ned (för att helt byta ämne). Jag vill också ha!! Det ska bli snö här på lördag enligt väderprognosen iallafall. Jag och Marie har sett fram emot en snödag i Central Park, så vi får hoppas på att det blir något! :)

.

Det här är ingen politiskt blogg, men ibland blir jag bara så fruktansvärt trött på USA för att det är sånt jävla hyckleri hela tiden. "This is the country of freedom", "this is the greatest country in the world, "we're a super power" blablabla... Ja, det är väldigt mycket "freedom" över det hela när man censurerar folk som skriver om Occupy Wall street på twitter...

Och hela SOPA-förslaget är ju också ett litet steg i rätt riktning mot att bli Kina 2.0.

Så, det var slutet på min politiska karriär här på blogg.se, men allvarligt talat, man blir ju upprörd!

En till film!

Här kommer ännu en av Maries filmer - en dag i New York! Marie är dansare, så det är därför det är lite klipp från en dansstudio :)

Untitled from Marie Bru Eide on Vimeo.


It's so sexeeh to be living in Americaaah

Marie klippte ihop en liten film från när vi var och brunchade idag! Enjoy!

It's so sexeeh to be living in americaaah from Marie Bru Eide on Vimeo.


torsdag

Det har blåst och regnat jättemycket hela natten, och smattrat sådär mysigt på fönsterrutorna! Jag är faktiskt väldigt förvånad över hur lite det har regnat sen jag kom hit. 10-15 regndagar max! Men imorse när jag drog upp persiennerna såg det ut såhär:
Idag blev det frukot/brunch med Marie och Hanne på ett café här i the West village. Äntligen har jag funnit ett mysigt café (eller ja, Hanne fann det) som ligger på Manhattan!!! Loving it! Jag saknar verkligen alla Göteborgs mysiga caféer, men än så länge har jag bara sett ett par i Brookly som liknar något. Men detta var supermysigt! :) Alla tre tog French toast med jordgubbar och bananskivor, och så delade vi på en chocolate milkshake. Kan det bli mer amerikanskt?
Sen traskade vi hem igen genom regnet, och satt på Maries rum ett tag medan Hanne slet med sin packning. Stackarn alltså, hon har hur mycket som helst att släpa på! Och tungt som satan är det också! Titta här liksom:
Nu är hon ute och byter ett par skor, innan hon ska ta en shuttle till flygplatsen om ja.. 25 minuter.
Så medan jag väntar på att hon ska komma tillbaka (hon har lämnat grejerna på mitt rum) har jag lagt mig i sängen igen med laptopen. Väldigt trevlig torsdag so far!

onsdag

Ikväll kom Hanne tillbaks till stan igen efter att ha varit på rundresa bland diverse släktingar (I Washington DC, Albany, North Carolina?) sen 1a januari, då hennes boede upphörde här. Imorgon åker hon hem till Norge igen, men innan dess ska vi ta en mysig lunch på ett ställe här i närheten tror jag, tillsammans med MArie också. Så tråkigt att hon ska åka hem :( Men nu kommer det nog nya tjejer och flyttar in snart. Idag pratade jag lite med en norsk tjej som kom för några dagar sen, som ska vara här till slutet av mars bara. Hon verkade jättetrevlig iallfall! Alltid kul med lite nya bekantskaper!


tisdag

Idag började jag och Marie dagen med en promenad i Central Park. Vädret har varit jättesoligt och fint, men ganska kallt.
Ängeln är min favoritstaty i Central Park.
Resten av dagen har ägnats åt lite homework, och så har jag suttit och kollat på charterresor till mig och Alex i sommar! Hittade en hotell som såg jättefint ut i Turkiet (Alanya) så vi ska kika runt lite mer och förhoppningsvis boka något snart :)

strawberries

En väldigt trevlig sak men att bo i USA är att man kan köpa goda, söta jordgubbar året runt. Speciellt dyra är de inte heller!
Mums!

Spännande start på dagen!

Den här morgonen hade inte den ultimata starten vill jag lova! I mitt handfat finns ingen sådan där runt metallsak som sitter för avloppshålet, utan det är bara ett stort hål. Trött som jag var, när jag till sist lyckades dra mig upp vid 11.45, så tappar jag självklart tandborsten i handfatet, och ser i slow motion när den åker ner i hålet innan jag ens hinner reagera. Så ja, där sitter den nu 10 centimeter ner, och är förmodlige jävligt nöjd. Fan.

söndag

Igår gick jag och Marie till Extra Virgin och åt en trerätters middag för att fira hennes födelsedag. Till huvudrätt blev det denna mumsiga tonfisk för min del:
Och här har vi the bday girl med vinglaset i högsta hugg!
Det blev en jättetrevlig kväll :)

Idag händer inget speciellt. Åt frukost med Marie och sen tvättade vi lite och nu ska jag försöka få till lite skype med Kajsa (om hennes dator tillåter) innan jag ska ta tag i lite läxor.

:/

Nu måste jag flytta igen. Jag hatar det här stället.

Marie 20 år!

Idag fyller Marie 20 år! Stort grattis till henne!

För att försöka få till en bra start på dagen åt henne gick jag och köpte vår favorite youghurt med bär och granola från Starbucks att ha till frukost, och en bakelse från Magnolia bakery, och gick och knackade på hennes dörr i morse. Köpte sånna där söta små tårtljus och stack ner i den, men åh, jag glömde ta en bild =/

Haha, och nu har vi just varit ute och köpt en heliumballong till the birthday girl! Måste man ju ha när man fyller 20!
Och ikväll ska vi gå ut och äta middag och dricka vin för att fira! :)

MoMA

Idag är både jag och Marie lediga (torsdag är hennes enda lediga dag eftersom hon går på en dansskola här och tar mycket klasser) så vi tänkte ta oss till Guggenheim för att se en utställning som heter "all" som går där nu. Herr G hade dock bestämt sig för att ha stängt på torsdagar, så det gick ju inte så bra.

Men eftersom vi var i ett så kulturellt mode gick vi till MoMA istället och kikade på lite modern konst. Så det blev en eftermiddag tillsammans med Van Gogh, Dalí, Pollock, Warhol och lite andra speciga människor vars namn jag inte kommer ihåg. Trevligt var det iallafall!

Nu är vi precis hemma igen och är både lite sugna på en powernap! Jag hade egentligen tänkt gå och lägga mig så fort jag kom in på rummet, men icke! Då var jag mänligen tvungen att gå ned och bråka lite med dem i receptionen, för typ femtionde gången på två månader!

Jag blev ju lovad ett singelrum nu i december (skulle egentligen fått ett i september...) men det hade blivit nåt fel, så det rummet som jag skulle få är fortfarande upptaget. Men nu kände de väl att de inte kunde neka mig ett dubbelrum längre (vissa som flyttat in sådär en 3 månader efter mig har fått singelrum med en gång... Jävlar vilken ordning de har här liksom) så jag fick ett dubbelrum som jag skulle få ha för mig själv. Därför höjdes också min hyra, eftersom jag nu betalar för ett singelrum. I alla dubbelrum finns två uppsättningar av skridbord och byråer, och man får bara använda sina egna. Men efter hela detta rummet är mitt använder jag alla. Så idag när jag kom tillbaks från MoMA hade städerskan helt enkelt tagit alla mina grejer och lagt dem i en jävla hög på mitt skridbord. TACK SOM FAN!!! Så nu har jag skrivit arga mail och varit nere och pratat med dem i receptionen, och de har sagt att de ska prata med städerskan (jag har dock sagt detta till henne en gång förut när hon varit här).

Behöver jag säga att de här ställlet kommer vara orsaken till mitt mentala förfall?

onsdag

Fy vad kallt det är ute idag! Hela 8 minusgrader! Usch usch usch, inget för mig som tycker att kyla är något av det värsta som finns! Är väldigt tacksam för att Alex tog med mina UGGs från Sverige! Jag hade inte velat vara utan dem en dag som denna.

Och det var inte alls lika trevligt att vakna i en tom, kall säng i morse, eller att äta äcklig yoghurt med tråkigt rostat bröd till frukost när jag och Alex haft en vecka med massa mysiga frukostar på le pain quotidien. Ser inte detta mumsigt ut liksom?

Men men, jag är iallafall glad för att jag fick ha en så fin vecka med min älskling :) Vi var ju, som jag nämnt, på the Met, vi har gått mysiga promenader i Central park, varit på massa mysiga restauranger, haft myskvällar med film, firat nyår tillsammans, shoppat massa till Alex och bara haft det väldigt väldigt bra helt enkelt :)

Nu har jag precis varit på min första lektion i skolan, och den verkade helt okej. Det blir nog lite högre arbetsbelastning det här året än förra. Hoppas att det är lite roliga människor i klasserna jag ska ha i år iallafall! Nästa kurs börjar på fredag.

nyårsafton i bilder

Nyårsafton firades som sagt tillsammans med Alex, Marie och Hanne i lägenheten som jag och Alex hyrde. Det blev en mysig liten plock-middag med massa vin och champagne, och sen tog vi oss mot times square (eller ja, så nära vi nu kom) och såg fyverkerierna över Central Park. Här kommer bilderna (snodda av Marie)!

:(

Nu har Alex åkt hem till Sverige igen efter en helt underbart vecka här med mig i New York. Vi har gjort massa mysigheter som jag kan uppdatera er lite mer på imorgon. Ska se om jag har några bilder från nyår som jag kan lägga upp..

Nu känns det iallafall lite ensamt. Är jätteglad att Marie var här när jag kom tillbaks från lägenheten för fy vad ensam jag kände mig! Saknar alla där hemma så gimla mycket just nu, för alla förutom Marie som jag umgås med här har flyttat/flyttar hem igen nu.

Jaja, förhoppningsvis känns det lite bättre när jag vaknar imorgon. Då börjar skolan igen också, men nya kurser, så vi får se hur det blir.

Här får ni en liten nyårsbild på mig och min älskling :) ♥


RSS 2.0