Gott nytt år!

Nu har jag och Alex precis varit och träffat Hanne och Marie vid Whole Foods, som är en jättefin mataffär som bara säljer ekologiska saker. Vi köpte massa godsaker till ikväll, då vi ska ha myårsmys här i lägenheten. Självklart blev det också ett par flaskor vin (eller fyra) och en flaska champagne!

Så vid sju kommer tjejerna hit och sen börjar nyårsfirandet! Vi tänkte ta oss till Times Square och se om det går att se the ball drop vid tolvslaget, men med tanke på att det kommer vara ca. 1 miljon människor där får vi se hur mycket man ser!

Hoppas att ni där hemma får en underbar start på det nya året! :D

Mysig fredag!

Det har inte blivit så mycket uppdateringar sen Alex kom, för jag har haft fullt upp med att bara pussa på honom som ni säkert förstår, haha.

Idag har vi haft en supermysig dag i det fina vädret (igår var det så kallt att man bara ville dö)! Vi började dagen med brunch tillsammans med Hanne på Tartine som ligger i West village. Det är en fransk restaurang, så de hade sånna där god små tarteletter. En sån var vi bara tvugna att dela på som efterrätt!
Sen gick vi runt och kollade i lite butiker och efter det tog vi oss upp till Metropolitan museum of art för att vara lite kulturella! Vi gick runt där ett bra tag och kollade på allt, fanns mycker fint!

Och nu har jag och Alex precis kommit tillbaks till lägenheten efter en god middag på en supermysig italiensk restaurang här på Upper East Side. Nu ska vi gosa ner oss i sängen och kolla på en film :) Imorgon ska vi möta Hanne och Marie för att köpa lite mat, vin och champagne till vår gosiga lilla nyårsmiddag. Kommer bli superbra!

Jag glömde ta bort den lilla the Met-lappen...


Imorgon...

Imorgon är dagen jag väntat på äntligen här! Då kommer Alex och hälsar på :D Han kommer ganska sent på kvällen, så jag får vän göra mitt bästa för att uppehålla mig tills dess... Kommer bli tokig av förväntan, haha.

Jag ska iallafall upp till frukost (alltså innan nio) och fixa iordning mig och packa ner lite saker som jag ska ta med mig till lägenheten som vi ska hyra den här veckan (tror jag skrivit om det förut, den ligger på Upper East Side och jag ska hyra den av en svensk tjej som också går på Berkeley). Sen ska jag hänga med Hanne till Apple store i Meatpacking district för att fixa något med hennes dator. Ska passa på att springa in på Sephora där och se om de har ett nagellack från OPI som jag vill ha!

Sen ska Hanne hjälpa mig att flytta saker till lägenheten där vi ska möta väninnan till hon som hyr ut, kl 13, för att få nycklarna. Sen ska vi kika runt lite i området och se vad det finns för affärer, mataffärer och restauranger och sånt. Vi ska ju fira nyår där och ha en mysig nyårsmiddag. Matlagning är vi dock inte så taggade på, så vi ska se om det finns någon bra restaurang i närheten där vi kan köpa mat. Får kika efter en affär som säljer lite vin och champagne också! Kommer nog bli en bra nyår :)

Och sen... Ja sen är det bara att sitta och vänta på att min prins kommer. Usch, jag känner redan nu hur långsamt dagen kommer gå =/

God jul!

Jag har haft en jättemysig julafton här i New York!

Imorse skypade jag med familjen och mormor och morfar, och sen tog jag mig iväg till svenska kyrkan för lite julfirande. Där träffade jag 4 jättetrevliga tjejer i min ålder, som är här för att jobba som au pairer ett år. Så vi satt och pratade länge och åt risgrynsgröt, papperkakor och lussebullar med myyycket saffran i. MUMS!

Sen såg vi på Kalla Anka och efter det blev det en liten runda på stan i julhysterin. Har någ aldrig varit med om att det varit så mycket folk i affärerna!

Sen blev det middag på Hard rock cafe på times square och nu har jag precis kommit hem igen. Är kall och trött så jag ska snart krypa ned i sängen, men jag väntar på att en man ska komma upp och fixa min heater. Den är inte på så jag har frusit hela natten och haft svårt att sova, trots att jag haft fleecetröja på mig... Jag är väldigt känslig när det kommer till temperaturer, haha. På vintern sover jag ofta i mjukisbyxor och fleece men några sånna fick jag inte med mig hit :( Som tur var tar min älskling med ett par när han kommer på tisdag! Längtaaaar (mest efter byxorna, men lite efter honom också!) ;)

FML

Jag har ju, ett flertal gånger nu, skrivit om personalens totala inkompetens på det stället där jag bor, och nu har jag än en gång fått uppleva den!

Jag skulle egentligen fått ett singelrum i september, men har fortfarande inte fått något. Men nu skulle jag äntligen få ett nytt rum imorgon kväll, så nu var jag nere i receptionen för att fråga om den nya hyran med mera. För det första sa de bara "alla vet vad de ska betala" när jag frågade om de skulle skicka en faktura till mig. När jag sa att jag inte visste sa de att jag skulle kolla på "papprena jag fått". Jag har inte fått några satans papper. Och när de till slut går för att se efter visar det sig att tjejen vars rum jag ska få inte alls ska flytta ut imorgon, hon ska flytta ut i februari. FUCK MY LIFE!!!!!!!!!

Så ja, nu vet jag inte vad som händer. De sa att hon som har hand om allt det här (vilket är den vidrigaste mest otrevliga kärring jag nånsni träffat) skulle maila mig senare och säga hur det blir.

Fy fan vad jag hatar det här stället.

torsdag

Nu har min hyacint slagit ut så nu luktar det äntligen lite jul här :D Hemtrevligt! Och imorgon får jag äntligen flytta till ett singelrum (om saker går som planerat, vilket man aldrig kan vara riktigt säker på här...). Ska bli skönt att äntligen få ett eget rum. Då kanske det känns lite mer som hemma iallafall :)


Vet ni vad som slog mig i morse förresten? Det har inte varit mörkt när jag vaknat en enda dag här! Såå himla härligt!

Nu ska jag ta en sväng med Hanne i West village och Soho :)

Williamsburg

Idag har jag och Hanne varit i Williamsburg och kikat runt. Helt klart en ny favorit-stadsdel! Hipsterstället nr 1 i New York, massa skandinaver och bara såå mycket folk med snygg stil! Det ser man inte mycket av på Manhattan kan jag tala om. Amerikaner har fan sorgligt tråkig klädstil.

Jag ångrar  att jag inte åkt hit i somras/höstas då det fortfarande var varmt ute. Nu är det så kallt att det är plågsamt att vandra runt i stan och bara kolla på saker (tycker jag som hatar kyla iallafall). Får hoppas på att det kommer några dagar med varmare väder snart!

Bday dinner # 2

Nu har jag och Hanne precis varit ute och ätit middag. Födelsedagsmiddag nr 2, haha, vilken lyx! Gick till en restaurang här i närheten idag, för fy vad kallt det är! Smärtsamt att ta sig någon längre sträcka! Det blev iallafall en supergod Ceasarsallad och till efterrätt friterade Oreos med kaffeglass. Har ni hört något så amerikanskt eller? Sjukt gott men väldigt mäktigt! Hälften hade räckt!

Jag passade på att kolla om jag fått någon post innan vi gick ut också, och då hade det kommit ett brev från mamma och pappa med en liten present; en ny berlock till mitt Pandora-armband. Superfin! Och det var så mysigt att bara få se något med mammas handstil på! Jag har verkligen en underbar familj och fy vad jag saknar dem just nu!
Nu blir det nog myskväll med någon film. Bra avslutning på en superbra födelsedag! :)

Men åh, jag har ju bara världens finaste pojkvän!!!!

Hanne kom just och knackade på på min dörr, och vad hade hon med sig? En jättefin bukett med 12 röda rosor och ett kort - från Alex. Blev så glad att jag började gråta ♥

19 år

Då var det den 18e december igen, och min 19e födelsedag. För att fira var jag och Hanne ute och åt igår kväll (då det ju faktiskt var min födelsedag i Sverige;)) på Diner; en jättemysig restaurang i Williamsburg. Förstår inte riktigt varför jag inte tagit mig till Williamsburg tidigare - såå himla mysigt område!

Så vi var iallafall där och åt en jättegod middag och drack gott vin, och efteråt gick vi till ett mysigt café för lite birthday cake. Väldigt lyckad kväll!

Och när jag kom hem såg jag på facebook att mina underbara norska vänner Marie och Tania hade lämnat en liten present till  mig på Maries rum (de har båda åkt hem till Norge nu, men Marie kommer tillbaks efter jul). Sååå himla gulligt!

Och imorse skypade jag med familjen och mormor och morfar. Så härligt att se dem! :) Och sån har min födelsedag varit hittills! Tack för att gratulationer ♥

Inne på Diner. Såå mysigt!


Först blev det ett glas vin i baren, medan vi väntade på vårt bord.



Söta Hanne




kontraster

Jag upphör aldrig att förvånas över hur otrevliga och o-serviceminded folk är i den här staden. Allvarligt talat så är det rätt slitsamt. Att varje dag bli bemött av otrevliga människor tar faktiskt rätt mycket energi från en, på samma sätt som att ett litet leende eller några vänliga ord från någon kan göra en på supergott humör.

De som arbetar på stället där jag bor är de otrevligaste, mest oproffessionella människorna jag någonsin träffat. Jag skrev ju om detta någon gång i början, så jag tänker inte ha någon utläggning här om vad som hänt sen dess... Men jag har haft ett antal "bråk" med dem. I förrgår blev jag till exempel utskälld av en receptionist för att jag berättade för en tjej att en annan tjej (som jag känner) som också bor här, har haft bed bugs (vilket är väldigt aggressiva löss). Country of freedom? Helvete vilken bullshit.

Och i många av affärerna här har de ingen känsla för hur man gör en kund nöjd över huvud taget... Jag köpte en tröja för ett tag sen, som gått sönder nu. När jag gick för att reklamera den fick jag svaret att det inte gick, eftersom öppet köp-tiden hade gått ut. So? Jag ville inte lämna tillbaks den för att den var ful, utan för att den var trasig.

Sånt här gör mig jälvigt trött. Jag kan ta lite otrevliga butiksbiträden, men att alla kärringar som jobbar i min byggnad är så otrevliga och fientligt inställda är jobbigt, för jag har ganska mycket med dem att göra (när saker ska fixas, hyran ska betalas, rum ska bytas osv).

En annan stor kontrast här borta är singellivet! Och nu pratar jag självklart inte för min egen räkning, eftersom jag redan hittat min drömprins, men det är intressant att höra om vad mina kompisar berättar! Här finns det massor av "dejting-regler" som ska följas och det verkar vara lite mer av ett spel än det är hemma. Detta stämmer säkert intre överallt, men det är vad jag fått höra från de tjejer jag pratat med. För det första är det inte sådär att "åh, du var trevlig, ska vi kanske ta en fika i veckan?" och sen tar man det därifrån och ser om det blir något mer. Här bestäms det liksom om man ska på en ordentlig dejt eller inte från början. Oftast är det killen som bestämmer vart man ska gå, och självklart är det också han som betalar. Och efter ett visst antal dejter ska man ta sig till först kyssen osv.

En av min vänner träffat en kille här som hon gillar, och som gillar henne. Man tänker att det skulle kunna räcka med det, och att allt är tipptopp? Icke! För då ska man spela svårfångad, och aldrig vara för tillgänglig, för då tröttnar han, och tvärt om. Fan vad jobbigt känner jag. Kan man inte bara nöja sig?

Nu är min reflektioner för denna afton slut!
Ciao!

julblomma

Nu har jag precis varit ute och köpt mig en hyacint! För mig är hyacint-doft den ultimata jullukten så jag hoppas att jag inte hinner ta död på den innan den börjar blomma :)

onsdag

Nu har Tania precis åkt hem :( Känns trist, för vi har verkligen blivit bra vänner! Men när jag kommer hem igen ska jag åka och hälsa på henne i Paris där hon ska plugga från januari och ett halvår frammåt. Kommer bli superbra! Här kommer en bild från igår, när vi satt på Tanias rum och hade det mysigt :)

Anne, Marie och Tania

Imorse var jag, Tania och Marie på Clinton st bakery på lower east side. Vi drack färskpressad apelsinjuice och åt bluberry pancakes - de godaste pannkakorna jag någonsin ätit! Om ni åker till New York måste ni helt klart ta en frukost där! På helger kan man dock få vänta två timmar på att få ett bord, men på vardagarna är det runt 20 minuter.

Visst ser det mumsigt ut?
And off she went!

tisdag

Nu har jag, Hanne och Marie suttit och spånat över vad vi ska göra av nyårsafton. Tanken var 3-rättersmiddag på någon trevlig restaurang med Alex och två av Maries vänner också men... Allt är fullbokat, och de flesta restaurangerna har bara klara nyårsmenyer, för en sådär 200 dollar.... Sen tillkommer ju tax, tips, och ja, man lär vara fattig när kvällen slutar. Så vi får se vad det blir av det hela. Jag och Alex ska ju hyra en lägenhet på upper east side, så kanske kör vi middag och champagnedrickning där istället. Kan ju faktiskt bli fruktansvärt trevligt!

Imorgon åker Tania hem till Norge igen :( Känns såå himla trist! Igår satt hon, jag och Marie på rummet när hon packade och bara pratade, åt choklad och lyssnade på musik. Fy vad jag kommer sakna sånna kvällar!

Så imorgon innan hon åker ska vi gå på Clinton st Bakery och äta pannkakor (ska tydligen vara bästa pannkakorna i hela New York!). Det ska bli mysigt! Sen ska jag plugga till min final exam i sociologi som jag har på torsdag!

söndag

Efter frukosten idag blev det en långpromenad tillsammans med Tania och Marie i kylan. Solen har dock skinit hela dagen, så det var väldigt härligt :) Vi tog oss till Battery park, längst ned på Manhattan, och sen tillbaks igen. Benen var ganska trötta efter det vill jag lova!

Ikväll ska vi ut och äta (med Anne och Hanne också) och sen gå på bio. Vi ska se New Years Eve. Mys!

fredag

Fy vad kallt det här blivit här nu! Känner mig som en liten tomte i alla kläder jag har på mig när jag springer runt på stan, haha.
Igår gick iallafall jag, Marie, Anne och Hanne över Brooklyn bridge, och sen till en restaurang i Brooklyn och åt middag. Vädret var ju kanske inte det bästa för att ta en brotur på - det var kallt och blåsigt, men det var trevligt ändå :) Marie fotade en del så jag ska se om jag kan sno lite bilder av henne sen och lägga upp här på bloggen!


Junior's var en jättetrevlig, och jäääätte-amerikansk restaurang, haha. Maten var billig och supergod, men herregud vilka portioner! Jag beställe in Ceasar sallad med lax till. Och vad får jag? Jo detta:
Och titta på hamburgaren Anne beställde in! Mätt och belåten blev man iallafall :) Detta till ett pris av 17 dollar (när tax och tips är inkluderat). Not bad!

Marie har svårt att bestämma sig (de hade typ 100 rätter på menyn...)!
Hanne kikar fram bakom menyn

the Nutcracker

Igår gick jag på Nötknäpparen, framförd av New York City Ballet, tillsammans med Tania, Marie, Minnie och Linn. Det var sååå bra! Balett är verkligen något jag vill gå mer på känner jag. Dansarna var helt fantastiska och musiken till den baletten är ju så fin! Man får ju inte ta några bilder under föreställningen men ååh, så vackert det var!

Föreställningen var på Lincoln center. Jättefin byggnad!

En suddig liten jag
Väntar på att föreställningen ska börja


En liten bild på tjejerna (och spöket Marie?)


Sorry för kass bildkvalitet! Men då jag inte är någon större fotograf håller jag mig till den kvalitet min iPhone har att erbjuda :)

onsdag

Jag har precis trotsat ösregnet och gett mig ut för att köpa lunch. Starbucks delicious yoghurt med granola, blåbär och jordgubbar fick det bli! Mums!

Det är iallafall inte kallt ute utan det ljumma vädret håller i sig. En kavaj räcker gott och väl att dra på sig när man ska gå ut! Men man får inte direkt någon julkänsla i det här vädret. Jag vill också ha snööööö! Granarna är iallafall uppe i stan nu. Har inte varit och kikat på den vid Rockefeller center än men i Bryant Park har de också en tjusig en :)
Resten av dagen får nog spenderas här inne, för jag vågar mig nog inte ut i regnet igen. Har laddat ner en film som jag ska kika på, myspys :) Sen ska jag förbereda mig lite inför en redovisning i sociologin imorgon. Men med tanke på hur totalt värdelösa alla andras presentationer var igår behöver jag nog inte stressa (här snackar vi om folk som inte ens följde uppgiften, utan gjorde en redovisning på ett helt annat ämne. Inte heller hade de med några av punkterna som det stod på pappret vi fått att man skulle ha med...). Jag har faktiskt aldrig varit med om någon sådant i skolan hemma i Sverige. Det är verkligen en helt annan nivå här! De andra som pluggar här verkar uppleva samma sak. Men men, inte mig emot, jag ska ju inte ta någon degree här :)

måndag

Jag har haft en ganska händelselös måndag. Skrivit en uppsats som ska in i morgon, och jag ska även slänga ihop en powerpoint innan jag går och lägger mig.

Förutom plugg har dagens mest gått åt till att längta ihjäl mig efter min Alex som kommer hit om 3 veckor nu! Kan tiden gå lite snabbare tack?! Fy vad längesen det var jag fick träffa honom nu :( Och jag saknar min vänner sååååå! De flesta som jag lärt känna här flyttar hem igen om en eller ett par veckor, så då kommer det kännas tomt :/ Det är väl så i en sån här stad I guess. Folk kommer och går hela tiden, så det hinner liksom aldrig bli "hemma".

Nu ser jag för övrigt massa facebook-statusar om att den första snön faller i Göteborg! Jag vill också haaaa! Det är alltid något speciellt med den första snön. Sen tröttnar man snabbt, men åh, första snön ♥ Vi får se om det blir någon snö här i år! Det var ju lite snöstorm där i slutet av oktober, haha, men det blev mest slaskigt så nej, det räknas inte. Den första riktiga snön ska vara sån där fin, tyst, lätt snö som faller utan ett ljud. Nej, nu känner jag att jag nostalgitrippar bort mig nånstans i barndomen här, haha.

Så, nu har jag svamlat på om lite blandade saker här känner jag! Avslutar med ett par bilder från i torsdags :)

Jag och Anne på isen i Central Park

 

Jag och Marie på julmarknaden vid Comumbus circle


LAVO-brunch + Dream Hotel

Igår hade jag den sjukaste utgången på länge, haha. Det började med att jag drog till Lavo med några vänner, vilket är en klubb/restaurang som har spårade bruncher. Så när vi kommer dit, kl. tre på dagen, så är det jättehög musik och ja, precis som en nattklubb. Så vi får ett bord där vi ska sitta, och någon kommer in och förser oss med champagne, vin, mer champagne, mat, sprit, you name it. Tacktack! Jag undrar vem som betalar för allt det här egentligen... Så vi är där och dricker och äter och sen efter ett tag står plötsligt alla på borden och dansar. Vilket ju alltid händer när man äter brunch och så, inga konstigheter....

Sen ska vi tydligen vidare, efter att ha varit där i några timmar, till klubben inne på Dream Hotel. Så jag, Rebecca och en kille från Sydafrika sätter oss i en taxi som ska ta oss dit. Vi sitter och pratar och skrattar och har det trevligt, och när vi är framme, har gått ur taxin och gått tio meter inser jag plötsligt att FAN, jag håller inte i min väska längre!!! Min fina Marc Jacob's-kuvertväska med min nya Marc-plånbok i + kort, cash, nycklar och min ena telefon (har två här, min iphone och sen en med ett amerikanskt nummer). Så jag får panik, och den här sydafrikanska killen (har glömt vad han heter) rusar ner för gatan för att se om han kan springa ifatt taxin. Och jag (som har druckit alldeles för mycket och är stupfull vid det här laget) går och rycker upp dörren till närmaste taxi och börjar leta i baksätet där (väldigt rationellt, I know).

Ingen väska hittar vi iallafall (och nu står jag och storgråter) men vi går in på Dream Hotel iallafall. Som tur var hade jag lagt ner min iPhone i jeansfickan så jag kunde iallafall ringa till min andra mobil som låg i väskan. Så jag ringde och ringde och ringde (säkert 40 gånger) och till slut så är det en tjej som svarar och säger "just keep calm, I have your bag and everything is here, your creditcard is here, your cash is here, so I'm gonna come and meet you". ÅÅÅH, så underbart snälla människor det finns! Jag blev så lycklig så när hon kom gav jag henne typ tio kramar, haha.

Så ja, nu var all well igen och festandet fortsatte uppe på dream hotell där det blev mer champagne. Sen skulle vi plötsligt på middag med någon italiensk kille vi träffat inne på Lavo, så vi tog en taxi till Tribeca och mötte upp dem utanför restaurangen. Sen åt vi lite, drack mer vin, och sen sa vi att vi skulle gå ut och röka och tog en taxi hem (vafan liksom?). Och ja, nu sitter jag här med en förjävla bakfylla, men efter ett väldigt kul och händelserikt dygn, haha :)

lördag

Idag bestämde sig hissen för att det var dags att sluta fungera, så nu har jag tagit trapporna ner till frukosten som är på källarplanet, och sen gått upp igen till 14e våningen. Nu är jag vaken, om vi säger så!

Nu håller min roommate Katie på att flytta ut, så i eftermiddag ska en ny tjej flytta in. Hoppas att det är någon trevlig människa! Vissa som bor här är ju sånna jävla stolpskott (I'm such a nice person...)!

Dagens planer är iallafall födelsedags-brunch för Rebecca på Lavo!

1a december

Nu börjar det bli lite julstämning här i stan! Igår hade de tändning av julgranen vid Rockefeller center, så massa artister var där och uppträdde. Det var dock huur mycket folk som helst, flera kvarter var avspärrade så att man fick stå i kö för att komma någonvart. Fast vi var där en timme före det började lyckades vi inte komma fram, så vi fick ge upp och gå hem igen. Vi hörde iallafall lite av sången, Justin Bieber och några andra sjöng all I want for Christmas is you, kan ni tänka er hur mycket jag saknade Alex då eller?!

Uppe vid midtown hade det kommit upp riktigt mycket julpynt också :) Tyvärr är det nästa ingen sånt här nere i the village =/ Här får ni lite halvsuggida iPhone-bilder:

Nu är jag just hemkommen från skridskoåkning i Central park tillsammans med Anne och Marie :) Så mysigt! Jag hade inte med någon kamera med de andra fotade en del så jag ska se om jag kan få tag på nåt och slänga upp lite senare! Nu har jag provat på skridskoåkningen på två av tre ställen här i NYC, så nu återstår endast Rockefeller center! Och dit ska jag ta mig tillsammans med Alex när han kommer om några veckor. Lär ju vara helt fantastiskt fint med den stora julgranen (som för övrigt är från Norge, visste ni det?)! Det är dock väldigt litet där, så man bör nog undvika det under helger!

RSS 2.0