tisdag

Hola!

Nu ligger jag i sängen och ska snart sova. Jag har precis skrivit klart en uppsats i kriminologi som ska in på fredag. Den här veckan är det mycket att göra! Eller ja, jämfört med andra veckor iallafall. Jag ska göra en analys av ett tal också, och en filmanalys.

Det har iallafall varit en mysig tisdag. I förmiddags var jag och tränade med Evenline. Det var några riktigt bra styrkeövningar i klassen jag gick på, så jag kommer förmodligen vara sjukt stel i ryggen och axlarna imorgon! Sen gick jag och Marie och fikade på ett mysigt, eller iallafall ganska mysigt café i the West village. Det är ju ont om sånna caféer, men det här är faktiskt närmare Göteborgs café-standard än de flesta andra här på Manhattan! De har jättesöta stolar, men snirkliga hjärtan i någon slags metalltråd på stolsryggarna.

Här får ni en lite suddig bild:
Söta Marie! På fredag åker hon hem :(
På vägen hem gick vi förbi en urmysig liten skivaffär som sålde massa vinylskivor! Och man kunde faktiskt hitta en massa svenskt där inne! Både First Aid Kit och Fever Ray. Hehe, jag har blivit en sån patriot sen jag flyttade hit. Men det spelas faktiskt sjukt mycket svensk musik här! Avicii spelas hela tiden på klubbarna och i affärerna, och även Robin och Lykke Li hörs ibland.

lördag

Jag hade en så sjukt rolig kväll igår! Och det känns idag kan jag säga, mitt huvud sprängs snart :/

Jag, Marie, Caroline, Fanny, Eveline, Ida, Amalie, Maria och Christine gick ut och åt på en restaurang/bar som ligger här i närheten. Tanken var att vi bara skulle äta där och sen ta oss vidare, men vi fastnade där ganska länge. Som jag sagt förut behöver man inte betala så mycket för sig som blond skandinavisk tjej här. Bartendrarna bjöd på både drinkar, shots och vin och ja, då är ju det här med att dricka med måtta bara att lägga åt sidan. Not to worry madre! Jag har koll!

Hur som helst så satt vi i sofforna vid baren och drack, pratade, skrattade, gjorde nya bekantskaper (pratade massor med ett par jättetrevliga amerikanska killar där, och försklarade för dem vad som är så fånigt med USA, haha, och de höll faktiskt med mig!) och hade allmänt trevligt! Sen, nån gång vid tolv tror jag, eller kanske framåt ett, var det dags att dra vidare till en bar vi hört talas om. Jag och Fanny gick in och satte oss bredvid en kille som började prata med oss, som sa att han var irländsk. Min respons på det? "Ooooh, iRRRRland, the Looooch ness monstRRRR" med väldigt överdriven skottsk accent. Herregud, han måste trott att jag var helt dum i huvudet.

Vi var dock inte där så länge, för alla kom inte in. Det är ju lite slumpartat här. Man lämnar fram sitt leg och sen bestämmer vakterna om de vill kolla på siffrorna eller inte. Sen blev det iallafall en kall och vinglig promenad genom stan, eftersom den satans tunnelbanan var avstängd. Hittat till sist en taxi och kom oss hem iallafall. Det har nog aldrig varit så skönt att lägga sig i sängen!

fredag

Nu ligger jag i sängen och ska snart sova. Vi har haft filmkväll här ikväll och sett the Help. Sjukt bra film verkligen! Perfekt blandning av skratt och tårar.

Imorgon blir det träning tillsammans med Amalie och Ida efter frukost. Jag har hittat ett nytt gym här, som inte är superdyrt (de flesta ställena på Manhattan tar mellan 80 och 100 dollar i månaden + anmälningsavgift på ca. 70 dollar) så nu är det dags att komma i form igen innan hemfärden om 6 veckor! Jag har varit där en hel del i veckan nu och gud så skönt det är att få träna igen! Känner redan hur humöret blir bättre och jag får mer energi :) Det första jag ska göra sen när jag kommer hem till Sverige blir att signa upp mig hos SATS!

Sen blir det nog lite laundry day för mig imorgon, och på kvällen ska vi ut till någon spexig bar som vi hört om. Kan bli kul!

Coney Island

Det har varit helt fantastiskt väder här idag! 15 grader och soligt, så efter frukost åkte jag, Marie och Caroline ut till Coney Island. Vi gick på stranden, ut på piren, och sen satte vi oss på en bänk i solen och åt jordgubbar :) Inte helt fel i februari!

onsdag

Hej!

Min madre har mailat mig och sagt att det är dags för ett blogginlägg. Det är lite knepigt att få till här för nätverket har varit hoplpöst den senaste veckan. Därför går det inte att lägga upp bilder på bloggen just nu, har suttit här en halvtimme nu och väntat på att det ska laddas upp men icke! Och ibland försvinner det helt så att jag inte har någon tillgång till internet alls... Which sucks, men men.

Så... vad har jag gjort sen sist? I fredags blev det en tur i SoHo med Eneline, Amalie, Ida, Fanny och Maria. Vi gick runt och kollade i affärer och sen tog vi en fika på en mysigt litet ställe där.

Sen har vi haft lite myskvällar här, jag har varit i skolan som vanligt och ja.. Vad har met hänt? Jag, Marie och hennes väninna Caroline tog en liten söndagsbrunch på ett känt diner här i närheten. Väldigt litet och trångt, men det är tydligen ett väldigt populärt ställe bland kändisar. Dock såg vi inga när vi var där. Men vi åt goda club sandwiches allafall :)

För övrigt har jag ju många gånger berättat om hur efterblivna de är på det här stället och ja, nu har det visat sig ännu en gång; Amalie har blivit vräkt. Varför? Jo, vi har ju en städerska här som kommer en gång i veckan och städar ens rum, och detta har man inte lov att tacka nej till. Jag antar att det är för att de måste hålla koll på standarden i rummen så att de får A på alla inspektioner... Hur som helst så hade Amalies städerska knackat på precis när hon kommit ut ur duschen och bara hade en handduk runt sig. Så ho bad henne komma tillbaks senare men icke, då försökte hon tränga sig in. Och när Amalie inte släppte in henne gick hon och hämtade personen so driver de här stället och tvingade Amalie att släppa in henne. För i helvete liksom! Och eftersom Amalie motsatte sig detta så blir hon nu vräkt. Hur jävla sjukt är inte det liksom? F-ing Americans...

torsdag

Det är regnigt och grått på Manhatta idag, men jag ska ändå strax ge mig ut. Det blir en tur till Soho tillsammans med Eveline, Amalia, Maria, Fanny och Ida :) De är ju fortfarande nya här, så de vill ut och se mycket. Jag har redan haft min beskärda del av runtvandringar i Soho, men det är ju trots allt ett av Manhattans absolut bästa områden så det är alltid trevligt att gå där. Som jag sagt förut så är läget där jag bor verkligen helt perfekt! På gränsen mellan Greenwich village och West village, och med Soho bara några kvarter åt söder.

För övrigt har jag känt ett sånt himla sug efter att bada de senste dagarna! Och efter apelsiner. Jag badar jätteofta hemma, flera dagar i veckan under hösten och vintern, men nu har jag inte badat sen jag åkte hemifrån :( Så pappa, passa på att njuta av den låga vattenräkningen nu, för snart kommer jag hem och gör livet komplicerat för er igen! :)

Happy Valentine's day!

Herregud vad den här staden fullkomligt exploderar av hjärtan idag! Överallt på stan ser man folk med järtformade heliumballonger, alla affärer, restauranger och cafén har pyntat till tusen och ja, det är svårt att undgå att det är Valentine's Day helt enkelt!

Och på facebook haglar de bittra statusarna (och de gulliga). Och man får höra den gamla standardkommentaren att "alla hjärtans dag bara är en komersiell högtid". Jo visst, tillsammans med ALLA andra högtider. Hur många som firar jul i Sverige bryr sig om Jesus liksom? Nä, jag tycker det är lite tråkigt att folk ska vara så bittra. Visst, affärerna vill sälja massa saker idag, men köp inte något om du inte vill då? Och ja, man ska visa uppskattning mot de personer man tycker om varje dag, men är det inte lite mysigt att det finns en dag där folk tänker på detta lite extra? Jag menar herregud, ta det för vad det är!

Personligen tycker jag det känns lite konstigt att köpa presenter till varandra på en sådan här dag, men hur uppskattat är det inte att bjuda någon på middag, skicka ett kort eller köpa blommor? Det är ju det som är så himla roligt, är göra någon annan glad! :)

måndag

Just hemkommen från en supermysig promenad genom stan tillsammans med Eveline! Vi gick ner till Soho och China Town och promenerade runt där och kikade lite i affärer. Solen skiner här idag så det är jättebehagligt promenadväder!

Här står Eveline och fotar lite.

Lite shopping blev det för min del faktiskt, har inte shoppat på länge nu! Och detta var ett efterlängtat köp: ett par Ray-Ban Wayfarers. Nöjd!
Anledningen till att det ser ut som ett litet glapp i mitten av bågarna är att jag köpte en modell som man kan vika ihop så de blir pyttesmå. Hade egentligen tänkt köpa ett par vanliga, men den här modellen satt bättre på mig, så sådana fick de bli! De var 20 dollar dyrare än vanliga, men jag tror fortfarande att de är billigare än de är hemma. Fick betala motsvarande 1200 kr för dessa.
Nu ska jag snart iväg till skolan. Har midterm i min filmkurs idag. Vi får se hur det går!

Hej

Min madre vill att jag ska skriva i bloggen men... Jag gar egentligen inget speciellt att uppdatera er om. Livet rullar på liksom. Ikväll har jag och Marie varit ute och ätit japanskt. Sushi + green tea ice cream till efterrätt. Udda men mumsigt! De har det på flera asiatiska reasturanger här. Har aldrig sett det hemma dock, men det kanske finns?

Annars har jag som sagt inte gjort något speciellt på senaste tiden. Går i skolan, är med kompisar, kollar massa film med Marie osv.

Super bowl Sunday

Det har flyttat in lite nya norska tjejer här nu, så jag pratade lite med några vid lunchen idag och vi bestämde att vi skulle gå ut och kolla på Super bowl tillsammans. Så himla kul med lite nytt folk! Senaste månaden har det allt varit lite ensamt här, sedan de flesta flyttat ut!

Vi gick iallafall ut och åt, och sen satte vi oss och drack några glas och kollade på matchen. Kan inte påstå att jag hängde med över huvud taget, men Giants vann, så... det var ju bra! Haha. Tjejerna, som heter Amalie, Eveline, Ida, Christine, Maria och Elise, var iallafall jättetrevliga :)

Man on a Ledge

Nu är jag precis hemkommen efter att ha varit på bio med Marie. Mysigt med lite torsdagsbio, det var längesen nu! Vi såg Man on a Legde. Så SJUKT BRA FILM! Lätt det bästa jag sett på bio sen... Inglourious Basterds typ. Så den kan jag verkligen rekommendera er att gå och se! Det var verkligen spänning non stop från början till slut, och man blev sjukt engagerad!

Nu ska jag krypa ned i sängen med en ny bok jag börjat läsa. The privileges heter den. Hittade den på en popular fiction-hylla så jag får se om det kan vara något!

God natt!

onsdag

Har precis varit en runda på Times Square med Marie och tagit massa bilder till ett litet projekt hon håller på med. Trots att klockan snart är halv nio här så är det fortfarande riktigt varmt ute. Vi hade ju hela 16 grader idag :) Så det har varit en härlig dag! Jag sörjer dock Alex arm för tillfället - han ska göra en ny tatuering. Jag hatar tatueringar. Tycker det är skamfult, som Marie hade sagt. Men men, så går det när man är tillsammans med en skåning. Ingen ordning på folk där nere! Haha, nejdå, jag känner massor med supertrevliga skåningar.

RSS 2.0