Contagion

Filmen igår var superbra! Nöjd Linnéa! Innan dess var vi och åt på en indisk restaurang. Indiskt är inte riktigt min cup of tea, men maten där var riktigt god faktiskt :)

Filmen visades i en jättestor sal, men hela 7 pers inuti! Har nog aldrig sett en så tom biosal... Men filmerna visas ju hela tiden här så det är aldrig slutsålt. Dagen efter premiären var jag och såg Breaking Dawn med Marie, och då var det väl typ halvfullt.

en lite suddig bild på mig, Anne och Marie

Idag har det underbara vädret fortsatt här - med hela 21 grader! Vad händer liksom? Hade kunnat vara en julidag i Sverige, haha.

söndag

Nu sitter jag på Starbucks och jobbar på en sociologi-inlämning. Senare ikväll ska jag ut och äta med Marie och Anne. Vi har bokat bord på en indisk restaurang i Hell's Kitchen. Sen ska vi på bio och se Contagion! Har velat se den länge nu så det ser jag fram emot :D

För övrigt fortsätter det härliga varma vädret här - 18 grader idag. Bara så ni vet, när ni sitter där hemma i stormen och fryser ;) Haha

Nu blir det back to work! Ciao!

tjejkväll

Hade en jättetrevlig kväll igår tillsammans med Marie och Tania och ett par flaskor vin :) Vi satte oss på Tanias rum och drack och åt norsk mjölkchoklad. Jag kan tala om att jag blivit en jävel på norska här borta! Norskan är nog mer förbättrad än engelska faktiskt, haha.

En Tania på golvet och en spexande Marie!

Ikväll har vi bokat bord på Smörgås :)

Black Friday

Vädret har varit helt fantastiskt denna Black Friday! Tänk att det är 25e noveber, och hur har jag gått klädd utomhus idag? I jeans, kofta och sjal! Det känns som vår! Sen när kan man gå utan jacka i november liksom? Ja, New York är ju helt enkelt lite trevligare än Sverige :)

Vinterklädd á la New York ;)

Jag och Tania gick iallafall och kikade på rean i butiker här i the village och i meatpacking. Jag shoppade inget men Tania hittade en hel del fint.

Här får ni en liten bild på the highline, som jag skrivit om förut. Perfekt väder för en promenad där uppe!

0:33

Nu sitter jag i min säng och ska snart försöka sova. Hur bra nu det kommer gå... Heatern i mitt rum lever sitt egna liv, så det är så varmt att jag måste sova med fönstrena öppna. Och New York är ju inte en speciellt tyst stad, utan man hör sirener som tjuter natten igenom. Och sen låter vinden jättemycket här uppe på 14e våninge... Så ja, att sova kan vara svårt! Speciellt när man har en rumskompis som inte släcker sin lampa före 3 am på vardagar... Imorgon ska jag gå ut och försöka hitta en sån där mask att ha över ögonen när jag sover!

Hur som helst så har jag haft en jättetrevlig kväll! Gick och åt på en fransk restaurang i the village med fem andra tjejer som också bor här. Sen gick jag och Tania och köpte glass och la oss i hennes säng och kollade på Midnight in Paris. Bra film tycker jag faktiskt!

Men, sova it is! God natt!

Thanksgiving

Idag är det Thanksgiving, så efter en lång sovmorgon började dagen med Thanksgiving-lunch här där jag bor :) Sen tog jag och Tania oss upp till Upper west side för att träffa några kompisar till henne, som är här i New York i några dagar. Vädret har varit helt underbart idag, så vi tog oss till Bryant Park och åkte skridskor! Har inte stått på ett par skridskor på flera år, så det var lite vingligt, men Tania hade ett fast grepp om mig som tur var, haha.

Vi blev där fram till eftermiddagen och sen gick vi och kollade på lite turistsaker som de andra ville se, som Times square, New York public library, Grand central station etc. Mysigt!

Nu kom vi just hem, så jag ska måla naglarna, ta en snabb lite powernap om jag hinner, och sen ska vi ut och äta middag med några andra tjejer.

Happy Thanksgiving!

skor

Idag är jag ledig, och på schemat står att göra läxor. Jag har dock ingen större lust att sitta inne hela dagen, så jag tog nyss en liten promenad här i the village. Jag bor helt klart i New Yorks mysigaste kvarter, så det är alltid trevligt att gå promenader här :)

Jag hamnade på Bleecker street, och den som någon gång gått på den gatan vet att det är lite av en ansträngning att gå därifrån tomhänt. Så ja.. Jag tog en liten sväng in på Steve Madden, hihi. Under min första vecka i New York såg jag ett par såå snygga jodhpurs-skor där, som jag verkligen ville ha, men jag tänkte att jag skulle ta det lite lugnt med shopping i början innan jag hade kollat runt lite mer, och sett vad det fanns för trevliga affärer. Nu, två månader senare, gick jag iallafall tillbaks, och de hade fortfarande kvar ett par 37or! Så ja, som ni nog förstår var jag tvungen att köpa dem. Ja Alex, jag vet att du tycker att jag är hopplös...



Här är de iallafall! Älskar de snygga slitningarna på dem! Blixten gör att se ser lite ljusare ut än vad de är. De är grå, inte vita.

Visst har jag för övrigt en helt galet ful heltäckningsmatta? Jävla amerikaner...

helg

Jag hade en superhärlig lördagskväll igår tillsammans med Tania :) Först gick vi till en japanska restaurang och åt och drack vin, och när vi var lite lagom runda om fötterna bestämde vi oss för att ta oss iväg till Unon square och gå på bio :) Vi såg Like Crazy. Bra film! Väldigt oamerikanska och osentimental, vilket jag gillar (såg på the notebook i fredags, och visst, den är bra, men man blir ju lite spyfärdig så översentimental den är")!

Här får ni se en liten skymt av min nya jacka förresten. Såå gosig krage på luvan!
Fina Tania på Momoya
Till efterrätt tog vi chokladkaka med grönt te-glass. Riktigt mumsigt faktiskt! Smaken påminde om ett ginseng-te jag drack på en te-provning när jag var i Peking med min familj för några år sen. Mycket gott!

Ikväll ska vi på en annan asiatisk restaurang, Spice, tillsammans med Marie också. Och sen ska jag och Marie gå och se Breaking dawn :D:D:D Hhhihihihhihihihih, känner mig som en 14-åring men åh, som jag längtar :D

mer shopping

Som vanligt tog jag mig upp tidigt denna lördagsmorgon för att ta mig till skolan. Idag hade vi dock bara prov, och man fick gå när man var klar, så det var en kort lektion :) Efteråt tog jag mig upp till Bloomingdale's på Lexington avenue för lite shopping!

Två saker fick följa med hem; en vinterjacka (närmare bestämt en duffel, ni ska få en bild senare!) och en liten plånbok från Marc by Marc Jacob's. Kände att det var så himla längesen jag hälsade på Marc nu, och jag vill ju inte att vår vänskap ska rinna ut i sanden bara för att jag är dålig på att höra av mig, så idag kände jag att jag var tvungen att besöka honom! Detta var vad han hade att bjuda på:
Söt va? Jag har en annan plånbok som jag tycker är jättefin, men den är för stor för att få plats med i en kuvertväska. Men den här är perfekt, så nu slipper jag ha mina kort och pengar lösa när jag går ut! :) Som ni hör var det alltså ett mycket nödvändigt köp!

shopping

Även om vädret är varmt och skönt den här veckan, så märker man verkligen att det börjar gå mot vinter. På torsdag ska det bli kallt igen =/ Så, eftersom jag råkar ha en väldigt stor kärlek till fina halsdukar sprang jag in på Calvin Klein förut och köpte ett ny gosig halsduk, men matchande vantar till. ÅÅh, är det inte fina? Jag kommer ihåg att jag kollade på ett liknande par sånna långa vantar, med knappar på på Hunky Dory förra året, men jag köpte dem aldrig. Men nu har jag ett par :D (på grund av blixten ser det ut som att det är glitter i handskarna, men det är små, diskreta guldtrådar).


Gick även till Lancome och köpte en ansiktskräm som jag verkligen behöver ha på vintern, för att min hud inte ska bli jättetorr och ful. De hade tydigen något erbjudande just nu, så om man köpte något för över 40 dollar fick man en liten giftbag. Så ja, det här är vad jag fick: en necessär, ett set sminkpenslar, en liten spegel, ögonskugga, en liten provmaskara, två olika ögonkrämer och sminkborttagning till ögonen. Vilket kap!

måndag

Nu sitter jag och jobbar på min sociologi-inlämning medan jag väntar på att min tvätt ska bli klar. Har även skypat lite med Kajsa :) Och ja, det är ungefär vad som händer en måndag i New York för min del! Uppdaterar er när jag har något lite intressantare att komma med!

söndag

Har haft en mysig söndagsefteriddag tillsammans med Kristoffer, som är i New York nu :) Vi gick till ett mysigt litet café i Soho (sånna ser man inte allt för ofta här måste jag säga) och tog en kaffe, och sen gick vi runt i Soho och West village och kollade. Det har varit jätteskönt väder ute idag, runt 15 grader, så det var perfekt promenadväder :)

Den senaste veckan har det blivit riktigt fina höstfärger här!


Nu har jag pratat lite med min älskling och ska ge mig iväg till West side market (en stor mataffär här) och köpa något att äta till middag. Kvällen kommer nog spenderas i soffan med laptopen. Har lite läxor som ska vara klara på tisdag, men jag tar nog tag i dem imorgon istället!

igår kväll

När vi kom till the Spotted Pig igår så sa det att vi skulle få vänta ca. 3 timmar på att få ett bord... Inte riktigt vad vi hade tänkt oss, haha, så vi gick vidare. Här måste man boka bord om man vill gå ut och äta på en lördag, och är några stycken, för det är jättesvårt att få bord annars. The spotted pig (och en del andra ställen) tar dock inte reservationer så där får man chansa lite. Efter att ha testat lite olika ställen hittade vi iallafall en fransk restaurang i the Meatpacking district där de hade plats för oss fem :)


Tania och Marie

Anne, jag och Hanne

Jag tog en sallad med halstrad tonfisk. Yummie!

 


the spotted pig

Nu har jag tagit en varm, skön dusch och gjort i ordning mig och ska snart ge mig ut igen. Jag och några tjejer ska gå ut och äta på en restaurang som heter the spotted pig. Det går inte att boka bord där, och det är tydligen ganska populärt så man kan få vänta på bord i en timme, men men :) Dit ska vi iallafall! Hoppas att ni där hemma har en bra lördagskväll!

fall in Central park

Idag efter skolan tog jag och Tania en promenad i Central park. Det är såååå fina färger nu!
(bild lånad av Tania)








the nutcracker

Jag och några tjejer har köpt biljetter till Nötknäpparen med New York City Ballet i december! Ska bli såå mysigt! Den är verkligen något jag förknippar jul i New York med, så det ska bli superkul att se den! Det mesta verkar redan vara slutsålt, och biljetterna är svindyra, men jag tror att vi fick helt okej platser :) Så den 8e december ska vi gå och se den. Excited! :D

 


onsdag

Hejsan!

Nu har ni inte blivit uppdaterade på ett par dagar men det är för att ingenting av större intresse har hänt. I måndags var jag hemma och skrev två uppsatser som skulle in på tisdagen, igår var jag i skolan och idag ska dagen också ägnas åt uppsatsskrivning. Hittills har jag haft ett ganska lugnt tempo i skolan men nu är det jättemycket fram till jul, både med uppsatser och prov och redovisningar.

Så ja, jag har egentligen inte något spännande att berätta för er idag heller. Till helgen är iallafall lite roliga saker inplanerade! :)

söndag i central park

Det har varit superfint väder idag, så förmiddagen har jag spenderat med att promenera i Central park tillsammans med Tania och Marie. Så härligt! Efteråt tog vi även en sväng in på Bloomingdale's och kikade på vinterjackor. Ååh, de har så mycket snyggt! Sen blev det hem för att äta lunch och sen har jag skypat med både Filip, Johanna A och mina föräldrar :) Trevligt indeed! Kvällen ska ägnas åt läxor är det tänkt. Wish me good luck!





lördag

Idag efter skolan gick jag och Tania ut på en långpromenad. Vi gick upp till "the high line", som är upphöjda tågspår som de gjort om till en park, eller mer en gångstig. Jag glömde att fota nedifrån, men jag får göra det nästa gång så ni får en känsla av vad det är jag pratar om! Vi gick iallafall där en stund och sen gick vi längst Hudson tillbaks till the West village där vi gick och kolla lite i alla fina små butiker innan vi gick hem igen :)

Nu har jag precis satt mig i min varma säng och ska ta det lugnt ett tag innan vi ska ut och äta ikväll.

fina Tania

and moí

fredag

Jag har haft en väldigt mysig dag hittills tillsammans med Rebecca och Christine :) Vi gick till le pain quotidien och fikade. Jag beställde in te och förväntade mig att få en varm tekopp men icke, då var det iste. Det verkar vara standarn här. På de flesta kafén har de bara typ 2 tesorter. Så det är faktiskt något jag saknar hemifrån - gott te!




torsdag

Idag har jag varit i skolan och sen käkat lunch med Celina :) Vi köpte med oss mat och satte oss i Bryant park och åt. Nu är den stora gräsmattan täcks med is så att man kan åka skridskor, och runt om är det massa små jul-affärer, som som de små stugorna på "jul på Liseberg". Väldigt mysigt! Här får ni några bilder:



Annars har jag inte gjort något speciellt ikväll. Skulle egentligen fikat med en kompis men jag känner mig lite seg så det får bli en annan dag. Har ätit middag med några av tjejerna här nere nu och nu sitter vi i sällskapsrummet vid tv:n men våra laptops. Trevlig torsdagkväll!

Jag skypade lite med mamma förut också. Made my day! Jag fick lite hemlängtan här om kvällen så det var skönt att prata med henne :) Har även hunnit med skype med min älskling och pratat med Johanna :) Bra kväll helt enkelt!

onsdag

Ikväll har jag varit ute och ätit med några kompisar för att fira Portias födelsedag. Vi gick till ett ställe i the West village som heter Extra Virgin. Supermysig restaurang med fin inredning och god mat. Jag åt en såå delicious chevré-sallad!

Nu ska jag göra en liten engelska-läxa som ska in imorgon och sen ska jag sova!

Tuba och Katie


Portia, Emily och jag


RSS 2.0